- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Херој Лука је спасао Србију – али остаје жал: Навијачи заслужили да победимо

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAЛука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
Пратите нас
Лука Јовић голом у последњем минуту против Словеније сачувао је наду Србије за пласман у нокаут фазу на Европском првенству, а после једног од најважнијих голова у каријери српски репрезентативац нада се да ће и против Данске добити прилику да затресе мрежу.
„Надам се да ћу имати шансу као против Енглеске и да ћу је овога пута реализовати“, рекао је Лука Јовић после меча са Словенијом.
Имали су Орлови шансе, али лопта никако није хтела у мрежу све до последњег минута када је Лука Јовић херојски послао лопту у гол за изједначење и наду за опстанак.
Иако је једини стрелац за Србију на Европском првенству срећан због поготка, како каже остаје жал за победом.

„Остаје жал што нисмо успели да узмемо три бода, мислим да би нам много помогла у наставку групног такмичења да покушамо да се изборимо за пролаз у нокаут фазу. Утакмица је била тешка, играли смо против озбиљног и дисциплинованог противника, екипе која зна шта жели. На крају смо се спасили голом у надокнади времена и мислим да је то најреалнији резултат“, рекао је Јовић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Објаснио је српски репрезентативац и како се сналази у ваздушним дуелима.
„У већини случајева сам доста нижи од противничких играча. Штопери су по десетак центиметара већи, тако да увек гледам како да се извучен на другу стативу како бих телом могао да се изборим да дођем до ударца. Тако је било против Шкотске, тако је било и сад. Мислим да је Митар имао лопту на глави и кад сам видео да пролази, био сам припремљен и хвала Богу постигао погодак“, рекао је Јовић.
Похвалио је Лука саиграче Ивана Илића и голмана Предрага Рајковића.
„Стварно супер центаршут у последњем делу утакмице, која је била у захтевном темпу, по великој врућини и спарини. Остао је сконцентрисан да тако центрира. Заиста, свака част. Рајко је напао прву стативу да одвуче пажњу, и то је помогло“, истакао је српски репрезентативац.
Иако важи за мирног и повученог момка, емоције после гола против Словеније није могао да обузда.
„Иначе сам повучен, миран, тешко се изнервирам, али за време ове утакмице се јесам изнервирао. Било ми је криво због целог амбијента, због наших навијача који су дошли. Заслужили су да победимо. Једноставно, нисмо дали све од себе, нисмо успели. Хвала им пуно за подршку, значи нам и надам се да ће доћи у што већем броју, да ћемо победити и проћи у нокаут фазу“, рекао је Јовић.
Говорио је јунак Србије и о атмосфери у тиму која према његовим речима никада није била боља.
„Атмосфера у екипи је никад боља. Ово је најбоља група момака са којом сам играо, то нас и вуче. Мени, као и њима, није битно ко игра, битан је тим и које резултате остварујемо. Гурамо једни друге“, рекао је Јовић.
Често је потцењен, али он врло добро зна да се увек труди да пружи максимум.
„Увек се трудим да играм максимално, такав сам. Мој говор тела је такав, људи кад ме виде мисле да не дајем све од себе. Када сам на терену, увек покушавам да помогнем екипи. Успео сам да постигем погодак, био је и тај спринт у одбрану“, истакао је српски репрезентативац.
Репрезентација Данске биће тежак изазов за Орлове којима је победа неопходна за пласман у нокаут фазу.
„Стил игре им је сличан Словенији, само ниво већи, квалитетнији. Играли смо већ против њих пријатељску утакмицу, али једно је припремна, а друго меч на Европском првенству. Поготово када нам тај меч доноси пролаз у наредну фазу такмичења. Даћемо максимум и покушати да дођемо до три бода“, поручио је фудбалер Милана.
Јовић посебно добро познаје капитена Данске Симона Кјера јер играју заједно у Милану.
„Нисмо разменили поруке .Симон је капитен репрезентације Данске, велики играч, прави лидер и велики човек. Једва чекам да га видими надам се да ћу однети победу”, јасан је Јовић.
Имао је речи хвале и за Мортена Хјулманда.
„Он ми се баш допада као играч, запазио сам га. Ове године је отишао у Спортинг. Добри су и тимски, али и индивидуално. Има ту играча на које треба да обратимо пажњу и на нама је да одиграмо најбоље што може. Ако буде тако, резултат неће изостати. Победа нас води у даље. На победу смо ишли и против Енглеске и Словеније, ово је озбиљан ниво такмичења. Не можете увек да доминирате, то не изгледа као: ‘Ја хоћу сад то да урадим’. Енглези су нас притиснули, ми смо у другом полувремену покушали колико-толико, притиснули ми њих, држали их у њиховом шеснаестерцу, али нисмо створили изгледне прилике. И ова ће бити тешка утакмица“, нагласио је Јовић.
У мечу са Енглеском Јовић је после асистенције Душана Тадића имао сјајну прилику да постигне погодак. Тада није успео, али се сличној лопти нада против Данске.
„У том тренутку сам покушао да нападне простор иза одбрамбеног играча, био сам у спринт. Када је лопта кренула ка мени, знао сам да нећу успети да се зауставим због положаја тела. Био сам у међукораку и нисам успео. Надам се да ће једна таква доћи против Данске и да ћу је реализовати. Крећем се као и сваки шпиц, нижи сам и тражим лопте иза одбране код којих могу што брже да одреагујем“, завршио је Лука Јовић разговор за ФСС.
Србија и Данска треће коло групне фазе Европског првенства играју у уторак од 21 час.
Тилеманс, Белгија - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
ЕУРО 2024
Белгијанци славили уз Лукакуове малере – тријумф Португалаца, реми Грузина и Чеха
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала