- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Јако невреме у Западној Србији и Бачкој, РХМЗ упозорава на непогоде и у остатку земље /видео, фото/

© Sputnik / Бобан НововићГрад
Град - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
Пратите нас
Јаки пљускови, грмљавина и град, после врха топлотног таласа и температура до 40 степени, погодили су Западну Србију и јужну Бачку.
Непогода праћена грмљавином захватила је подручје Колубарског округа (Осечина и околина), наводи РХМЗ, који је издао упозорење на јачање и премештање невремена према Коцељеви. Подриње и Мачвански округ погодили су јаки пљускови, грмљавина и град.
У Златиборском, Моравичком и Рашком округу на југозападу земље понегде су забележени пљускови са грмљавином уз ретку појаву града, као што је на пример било у Краљеву..
На снимцима са друштвених мрежа види се да је крупан град пао и у јужној Бачкој.
Истовремено, нова облачност у БиХ и у наредна два часа имаће тенденцију ширења ка западном Срему и јужној Бачкој, јавља РХМЗ. Они истичу да се очекују јаки пљускови, грмљавина, град и јак и олујни ветар.
Како се додаје, сутра се зона повећаног ризика проширује и на остале регионе у земљи, док ће у понедељак, 24. јуна, вероватноћа за непогоде краткотрајно опасти, осим на југу Србије.
У последњој седмици јуна биће врло нестабилно, поново са појавом грмљавинских непогода са интензивним пљусковима, градом и олујним ветром.

Град у Ивањици падао око 15 минута, формира се комисија за процену штете

Невреме праћено градом погодило је данас неколико ивањичких села, а председник ове општине Момчило Митровић каже да ће бити оформљена комисија за процену штете.
„Града је било у Катићима, Анатеми и на читавом потезу ка Мочиоцима. Град је падао величине лешника око 15 минута. Међутим, опасност од нових падавина још увек траје и противградни стрелци и даље дејствују“, рекао је Митровић.
Колика је причињена штета још увек се са сигурношћу не може рећи, све док не прође опасност од нових падавина, напомиње он.
„Биће оформљена нова комисија општине Ивањица које ће изаћи на терен и утврдити причињену штету. Према речима мештана, највише је губитака у малињацима“, рекао је Митровић.
Невреме праћено јаком кишом захватило је после подне и Ариље али према речима Предрага Маслара, првог човека ове општине, града овог пута није било.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала