- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија против легенде Грбића и Пољске – како до Олимпијских игара?

Никола Грбић  - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
Пратите нас
Одбојкаши Србије у трећем мечу треће недеље Лиге нација састају се са репрезентацијом Пољске коју као селектор води легендарни Никола Грбић. Овај меч могао би да буде пресудан за одлазак на Олимпијске игре у Паризу.
Најпре су одбојкаши Србије после преокрета савладали Кубу, а потом су после једног изгубљеног сета успели да савлдају и селекцију Турске. Сада је пред њима можда и најтежи и најбитнији задатак, меч са Пољском.
„Пољска је апсолутни фаворит, мислим да су свежији од нас јер мењају састав стално. Имају ту погодност да имају толико квалитетних играча. Очекујем борбу за сваки поен, за сваки сет, можда и победу. Суштина је да су ствари у нашим рукама и да желимо на Олимпијске игре. Знам да смо исцрпљени, али мислим да ће момци заборавити умор и да ће изаћи на црту Пољској као и свима претходно“, рекао је Игор Колаковић, селектор Србије.
Пољаке као селектор води Никола Грбић, а он би као легенда српске одбојке могао да одлучи судбину Србије.
Сваки меч Лиге нација рачуна се за ФИВБ ранг листу на основу које се одлучује који тимови иду на Олимпијске игре. Српски одбојкаши тренутно имају место које им обезбеђује пут у Париз, међутим на том месту морају и да остану у чему би дефиннитивно помогла победа над Пољском.
Са друге стране, за Србију би од великог значаја било да Пољаци победе Кубу у последњем мечу што би им дефинитивно обезбедило место на Олимпијским играма.
После Пољске против које играју у недељу од 16:30, пред српским одбојкашима је још меч са Словенијом који се игра у недељу од 20:30.
Предраг Рајковић - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2024
ЕУРО 2024
Перина рабона: Децо, где сте се изгубили?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала