- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Руска војска, Авдејевка - Sputnik Србија

УЖИВО Изнад Курске области оборено 36 украјинских дронова; нападнут украјински енергетски систем

Пратите нас
Специјална војна операција у Украјини, дан 850. Руска војска наставља да чисти ослобођене четврти Часовог Јара. Украјинске снаге током протекле недеље изгубиле су до 13.710 људи. Министар одбране Андреј Белоусов саопштио је да су Оружане снаге Русије преузеле иницијативу на читавом фронту.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
19:58 22.06.2024
19:55 22.06.2024
Изнад Курске области руска војска оборила је током поподнева 36 украјинских дронова и осам ракета, саопштио је вршилац дужности губернатора те руске области Алексеј Смирнов.
Како је рекао, ракете су оборене у Беловској, Суџанској и Вољшесолдатском рејону Курске области.
15:47 22.06.2024
Изнад Курске области у Русији оборено је шест украјинских ракета, саопштио је вршилац дужности губернатора Алексеј Смирнов.
Није прецизирано да ли је приликом обарања ракета начињена материјална штета. Губернатор је позвао грађане да не прилазе олупинама ракета.
12:57 22.06.2024
Извештај Министарства одбране Русије:
Оружане снаге Русије ноћас су извеле групни напад на енергетске објекте Украјинео који обезбеђују рад предузећа војно-индустријског комплекса и складишта западног авионског оружја;
Министарство одбране је први пут у току специјалне операције саопштило да је у Украјини уништено канадско оклопно борбено возило „сенатор“;
Група „Запад“ је заузела повољније положаје и одбила је два украјинска контранапада;
Оружане снаге Русије уништиле су складишта за беспилотне чамце Оружаних снага Украјине и беспилотне летелице типа;
Група „Југ“ је побољшала положај на фронту, губици противника износе до 590 војника;
Руске снаге ПВО обориле су 48 украјинских беспилотних летелица, као и пројектил „хајмарс“;
Јединице групе „Дњепар“ нанеле су пораз формацијама бригаде маринаца и територијалне одбране Оружаних снага Украјине;
У зони одговорности групе трупа „Север“ украјинске снаге су за дан изгубиле до 220 војника;
12:48 22.06.2024
Услед украјинског гранатирања села Салтиково у Белгородској области погинуо је један цивил, док су у нападу на Доњецк и Горловку погинуле три, а рањене четири особе.
11:41 22.06.2024
Десетине хиљада украјинских мушкараца избегава регрутацију јер не желе да учествују у „крвавом позиционом“ сукобу, пише амерички лист „Њујорк тајмс“.
Како се наводи, тешко је утврдити тачан број мушкараца који се крије од власти, али у великим градовима, попут Кијева и Лаврова, број чланова група на друштвеним мрежама у којима једни друге упозоравају на мобилизацију броји десетине хиљада.
Истиче се да се Украјинци плаше да не погину у борбама, јер Кијев шаље војнике на фронт „без довољне обуке“.
11:38 22.06.2024
Дежурни руски системи ПВО уништили су два украјинска дрона изнад Белгородске области, саопштило је Министарство одбране Русије.
10:53 22.06.2024
Услед напада Оружаних снага Украјине на трафостаницу „Радуга“, у Запорошкој нуклеарној електрани је поремећено функционисање инфраструктурних објеката, који су остали без напајања, саопштено је из електране.
Напомиње се да се након напада украјинске војске у потпуности спроводе мере за осигуравање нуклеарне безбедности у електрани.
09:24 22.06.2024
08:57 22.06.2024
Руска војска јутрос је извела напад на положај украјинске војске у подручју Ивано-Франковска на западу Украјине, рекао је за Спутњик координатор николајевског покрета отпора Сергеј Лебедјев.
„Ракета је погодила положај бандероваца који су били опремили у једној од образовних установа“, појаснио је
08:02 22.06.2024
Баражни одреди Оружаних снага Украјине, које чине новоформиране јединице, стрељају Украјинце који одбијају да изрвшавају борбене задатке, рекао је украјински заробљених Јуриј Водјан.
Како је рекао, ако украјински војник одбије да изврши наредбу, нема много шанси да остане у животу. У најбољем случају прети му казна затвора од 10-15 година.
07:56 22.06.2024
У нападима Оружаних снага Русије оштећени су објекти војне енергетске инфраструктуре у неколико области Украјине и у делу Запорошке области који је под контролом украјинске војске, рекао је за Спутњик координатор николајевског покрета отпора Сергеј Лебедјев.
„Данас су гађани војни објекти у Виницкој, Хмељницкој, Запорошкој, Лавовској области. Волињ, Луцк, Ивано-Франковск. Углавном је на удару била енергетска инфраструктура“, ркеао је Лебедјев.
07:52 22.06.2024
07:51 22.06.2024
Руске Оружане снаге гађале су војне објекте и складишта украјинске војске у Лавовској области на западу Украјине, рекао је за Спутњик координатор николајевског покрета отпора Сергеј Лебедјев.
У складиштима су се налазили делови за авионе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала