- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Данска би желела да ограничи пловидбу руских танкера Балтичким морем – али не може

© Sputnik / Igor ZaremboТанкер у Балтичком мору
Танкер у Балтичком мору - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
Пратите нас
Данске власти које разматрају опцију ограничавања пловидбе у Балтичком мору немају законска права да то ураде, наводи се у тексту швајцарског листа Тагес-Анзејгер.
Лист истиче да се Балтички мореузи, о којима се првенствено говори, налазе у међународним водама и да све државе имају једнака право на њих. Дакле, Данска нема могућност да једнострано уведе забрану проласка нафтних танкера на овој територији. За такав корак потребан је сагласност свих земаља.
Подсетимо, 17. јуна, дански министар иностраних послова Ларс Локе Расмусен рекао је Ројтерсу да краљевина разматра ограничавање пловидбе балтичким морем танкера који. Наводно, превозе руску нафту. Према његовим речима, Данска о овом питању разговара са другим земљама региона Балтичког мора, као и чланицама Европске уније. Расмусен није прецизирао које конкретне мере би могле бити предузете.
Како напомиње агенција, Данска је забринута што стари танкери, за које Копенхаген тврди да превозе руску нафту како би заобишли западне рестриктивне мере, представљају потенцијалну претњу по животну средину у региону.
Нафтне пумпе у Татарстану - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2024
РУСИЈА
Данска жели да ограничи пловидбу Балтичким морем танкера са руском нафтом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала