- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Америку интересују само њени интереси, за Бошњаке, Србе и Хрвате их брига као за лањски снег

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да САД интересују само њени интереси, а да их је за Бошњаке, Србе и Хрвате брига као за лањски снег.
„Као што их није била брига за Ирачане, Сиријце, Либијце, Египћане, Авганистанце, у чијим земљама су направили хаос искључиво због свог интереса. Америка никада и никоме није давала, већ је узимала. Не знам зашто бошњачки политичари наивно верују да су они посебни и да ће њима нешто дати“, навео је Додик.
Бошњаци свој интерес, као и Срби и Хрвати, могу да остваре само међусобним договором, истакао је Додик.
„Имају ли Срби, Бошњаци и Хрвати право на неки свој интерес у БиХ или је само важан интерес САД, а сва три народа треба да служе том интересу?“, написао је Додик у објави на друштвеним мрежама.
Подсетивши на изјаву америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија да је „мирно раздруживање претња интересима САД“, Додик је упитао имају ли право Срби, Бошњаци и Хрвати сами да се договоре.
„Како се договоримо, тако ће нама бити. Или треба да будемо покусни кунићи у нечијем експерименту. Је ли вам недовољно све ваше богатство, па бисте и ово наше мало да узмете“, додао је Додик.
Највећа заблуда бошњачких политичара је, према речима Додика, да Америка жели да оствари интересе Бошњака.
„Наш народ каже: ‘Туђа рука свраб не чеше’. Није Аустрија анектирала БиХ да би је развила, већ да би одавде одвукла све што се могло одвући. Како је било тада, тако је и данас, само је други протагониста“, закључио је Додик.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала