- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Марко Милачић: Позивам Путина у Црну Гору да видим како би га Спајић ухапсио /видео/

© Sputnik / Спутњик СрбијаМаша Радовић и Марко Милачић
Маша Радовић и Марко Милачић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
Пратите нас
Црна Гора и Русија имају дуже везе кроз историју чак и од Србије и Русије. Мислим да је Путинова обавеза да дође у Црну Гору. То би било занимљиво. Постоји она међународна потерница па да видимо да ли би га Спајић и остала екипа хапсила у Црној Гори, каже Марко Милачић.
Гостујући у емисији „Маша и...“ председник Праве Црне Горе, Марко Милачић открио је колико владајућа гарнитура у његовој држави чује глас српског народа, хоће ли се туристи на црногорском приморју овог лета делити на геноцидне и оне који то нису, али и да ли ће подршка Црне Горе Украјини променити стање на Источном фронту.
„Мислим да се они одржавају на фронту само због подршке Црне Горе и финансијске, а нарочито ове политичке али и због санкција Русији. Оног тренутка када Црна Гора ускрати ту подршку Украјини, све ће бити ријешено на фронту“, иронично каже Милачић.
Председник Праве Црне Горе објашњава да западни центри моћи користе мале државе као батину у обрачуну са Русијом.
„Треба да водимо једну мудру, зрелу државничу политику, пошто су мале земље дужне да не утрчавају на неке овако велике теме и у ратне сукобе непромишљеним изјавама. Ваљда је елементарно кад постоје те озбиљне геополитичке вјетрометине да озбиљни државници просто речено, пазе што причају. Па и да није ријеч о Русији са којом имамо такве односе историјске, него са било којом другом земљом, да водимо једноставно мудру политику. Мени је жао што је та политика креирана најчешће и даље у неким западним центрима, да они просто, ми то видимо, користе све мале земље и Црну Гору, као батину у обрачунима са, у овом случају, Русијом. Највећи пример тога је Украјина. Украјини се ово све десило зато што је прихватила улогу да буде батина са земљом, па и да није толика и таква као што је Русија, са којом се граничи“, закључио је Милачић.

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовићу форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала