- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Зашто би данас могао да буде кључан дан за Србију

© AFP 2023 / THOMAS KIENZLEСрбија Словенија
Србија Словенија - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије би до наредне фазе на Европском првенству могла да стигне и са свега два освојена бода, али су јој за то неопходни повољни резултати осталих утакмица, како у њеној, тако и у осталим групама.
Најпре ће Србија гледати у дуел Шкотске и Мађарске који почиње од 21.00, уз директан текстуални пренос на Спутњик спорту, где Орлови желе да виде нерешени исход јер би тиме оба састава испала из трке за место међу четири најбоље трећепласиране екипе.
Србија, после две одигране утакмице, има само један поен и налази се на последњем месту Групе Ц пред последње коло, а у њему ће ривал бити Данска која као и Словенија има два бода и Србија једноставно не сме себи да дозволи да изгуби тај дуел.
Победа је, свакако, нешто што Србији олакшава посао уз, наравно, очекивани пораз Словенаца од Енглеза, али би Орловима могао да „игра“ и реми са Данском.
Пласман обезедио Sofascore
У том случају, Србија би „улетела“ на треће место и кренула у трку за четири позиције најбољих трећепласираних екипа које воде у другу фазу такмичења.
Предуслов за то је и нерешени исход у дуелу Шкотске и Мађарске, екипа из Групе А – у том случају ниједна од тих екипа не би била у трци за најбољу трећепласирану због лоше гол-разлике.
Пласман обезедио Sofascore
Слична ситуација је и у Групи Б где за треће место конкуришу, бар засад, Албанија и Хрватска, такође екипе са по једним бодом.
Пласман обезедио Sofascore
За спектакл су се побринуле и екипе из Групе Ф, Чешка и Грузија такође имају по бод, питање је да ли ће успети да освоје још који у дуелима са Турском и Португалијом, а очекивани њихови порази такође иду на руку Србији.
Пласман обезедио Sofascore
Када је у питању генерални поредак најбољих трећепласираних тимова, Аустрија и Словачка имају по три бода, Словенија два, а Албанија, Чешка и Шкотска по један.
То значи да би Србија и са два бода могла да се „умува“ у то друштво и настави такмичење, али не и нужно поразом Словеније – у случају њихове победе над Енглезима, односно наше над Данском, били бисмо трећи и тиме избегли дуел са Немачком у осмини финала.
Али, за све калкулације мораће да се побрину фудбалери Србије и да остваре позитиван резултат против Данске – ако обе утакмице у Групи Ц буду завршене нерешеним резултатом остаћемо последњепласирани и тиме завршити такмичење.
Гиорги Мамардашвили - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
ЕУРО 2024
„Златни брк“ за „хоботницу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала