- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

ФСС: Заузећемо став о казнама за Хрвате и Албанце када добијемо званичну одлуку УЕФА

© Фото : ФСССрбија фудбал
Србија фудбал - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
Пратите нас
Генерални секретар Фудбалског савеза Србије (ФСС) Јован Шурбатовић изјавио је данас да ће ФСС заузети став о казнама за ФС Хрватске (ХНС) и ФС Албаније (ФСХФ) када добије званичну одлуку Европске фудбалске уније (УЕФА).
ФСС је пре три дана затражио од УЕФА најстроже могуће казне за ХНС и ФСХФ због повика „Убиј Србина" који су се чули током меча између Хрватске и Албаније у другом колу групе Б на ЕП.
Навијачи Хрватске и Албаније су 19. јуна у Хамбургу хорски певали „Убиј Србина" током утакмице која завршена резултатом 2:2.
Дисциплинска комисија УЕФА је данас званично саопштила да је ХНС кажњен са укупно са 28.000 евра због паљења бакљи.
УЕФА је казнила ФСХФ са укупно 47.500 евра због како се наводи паљења бакљи, упада навијача на терен после меча и "преношења провокативних порука неприкладних за спортски догађај".

„Имаћемо званичан став у вези са казнама за ХНС и ФСХФ када комплетна истрага буде завршена и када УЕФА буде донела коначне одлуке по свим тачкама истраге, односно жалбе ФСС и када ФСС буде званично обавештен о томе", рекао је Шурбатовић.

Албанија Хрватска - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
ЕУРО 2024
УЕФА казнила Албанце! Играчу суспензија због вређања, а Савез „ударен по џепу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала