- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић о Јокићу: Неугодно ми је да стално објашњавам

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
Пратите нас
Као и неколико година уназад, најважнија тачка дневног реда када је кошаркашка репрезентација Србије у питању је – Никола Јокић. Да ли ће играти или неће, увек се чека одговор на то питање. А, изгледа да је то помало и досадило селектору Светиславу Пешићу.
Њему је указана част да постане почасни доктор Универзитета у Нишу. После церемоније је разговарао са новинарима. Прво питање – у вези са Николом Јокићем. Да ли се Пешић прибојавао да Јокић неће да се одазове?
Како мислите да ли сам се прибојавао“, узвратио је питањем Пешић и наставио:
„Ово је процес који се дешава откако сам дошао. Сви играчи, па и Никола, они који могу да унапреде успехе репрезентације, они су на списку. Не само на списку, они су у свакодневној комуникацији са нама који смо задужени за репрезентацију“.
Потом је наставио да одговара на задату тему.
„То што се ви новинари распитујете само за Николу, то је ваш проблем. Не говорим о Николи као личности и играчу, волео бих, као и он, да сви мало више почнете да причате о екипи. Ово је помало досадно, неугодно да морам да објашњавам Николу и зашто је он дошао или није. Не питате ни за једног другог играча. Ово само у Србији може да се деси“.
Припреме репрезентације Србије почињу 24. јуна. Прве провере иза затворених врата су 5. и 7. јула против Холандије и Турске. Званични пријатељски меч Србија играти 12. јула против Француске у Лиону. Затим следи селидба у Абу Даби, где ће се Орлови састати са Аустралијом 16. јула и репрезентацијом САД дан касније.
После јаких провера екипа се враћа у Београд на дуел са Јапаном 21. јула у Београдској арени. Пут Лила, Србија креће 24. јула.
Немања Гудељ - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2024
ЕУРО 2024
Прва конференција Орлова: Можемо да победимо Енглезе – биће неизвесно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала