- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјински експерт: Кијев нема довољно резерви за одбијање свих напада руске војске

© Tanjug / AP Photo/Andrii MarienkoУкрајински војници
Украјински војници - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
Пратите нас
Оружане снаге Украјине немају довољно резервних јединица да одбијају нападе на свим деловима фронта где Русија напредује, изјавио је украјински политички аналитичар Андреј Золотарјов у интервјуу за Јутјуб канал „Политека“.
„Није сигурно да ћемо у случају кризе на овој или оној деоници имати чиме да запушимо рупу. То је изазива забринутост“, рекао је он.
Према његовим речима, председник Русије Владимир Путин може да буде оптимиста, пошто руска војска има довољно резерви, за разлику од Оружаних снага Украјине.
„Они могу да пребацују снаге и то прилично бодро, с обзиром на опремљеност њихових јединица аутомобилском техником“, оценио је аналитичар.
Золотарјов сматра да Русија успешно спроводи своју стратегију, стварајући невоље украјинским Оружаним снагама на различитим деловима фронта и приморавајући их да растежу своје снаге и жртвују своје најбоље јединице.
Крајем маја министар одбране Русије Андреј Белоусов изјавио је да је Украјина за месец дана изгубила више од 35 хиљада војника и више од 2,7 хиљада јединица наоружања. Такође је напоменуо да западне земље испоручујући Кијеву оружје, предавањем обавештајних података и обучавањем украјинских војника ескалирају и продужавају оружани сукоб у овој земљи.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала