- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Захарова: Кијев намерно изабрао православни празник за напад на Севастопољ

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
Пратите нас
Кијев је намерно изабрао православни празник да почини „ритуални злочин“, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова коментаришући напад Оружаних снага Украјине на Севастопољ.
„Датум за овај напад није изабран случајно – Духови (тројице). А ми врло добро схватамо шта лежи у суштини кијевског режима – то је дубоко усађена мржња према свему што је повезано са Русијом, са руском културом. И, наравно, са православљем и хришћанством уопште. А ови буквално ритуални – и мислим да се управо тако могу назвати – злочини које они чине, дешавају се управо на велике празнике“, рекла је дипломата за телевизију „Русија 24“.
Захарова је нагласила да за Кијев не постоји „цивилна инфраструктура, школски распуст и празник са становишта разумевања да они могу да униште, убију, оштете“.
Она је напоменула да Оружане снаге Украјине „користе сваку прилику да максимализују уништење цивилног становништва и цивилне инфраструктуре“.
Такође је навела да ће Москва тражити реакцију међународне заједнице на злочиначко гранатирање Севастопоља.
„Учинићемо све да међународна заједница буде обавештена о најновијим злочинима кијевског режима. Уверавам вас да ће руска дипломатија радити у том правцу још упорније него пре, јер ове ствари не смеју остати непримећене и игнорисане од стране оних који себе називају међународном заједницом, посебно оних који о себи говоре да су цивилизовани“, истакла је портпарол.
Министарство одбране Русије саопштило је раније да је кијевски режим у недељу извршио терористички напад на цивилну инфраструктуру Севастопоља оперативно-тактичким ракетама „атакамс“ опремљеним касетним бојевим главама. Приликом одбијања напада, дежурни системи ПВО оборили су четири ракете. Још једна ракета скренула је са путање лета и експлодирала изнад града. Губернатор Севастопоља Михаил Развожајев саопштио је на свом Телеграму да су у нападу погинуле три особе, а да је скоро 100 рањено.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала