- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бициклисти Спутњик МЕТ Ваљево освојили 13 медаља на државном првенству

© Фото : Спутњик МЕТ ВаљевоФилип Вукмир и Сава Старчевић, прво и друго место на Државном првенству за бициклисте
Филип Вукмир и Сава Старчевић, прво и друго место на Државном првенству за бициклисте - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
Пратите нас
На друмском државном првенству које је у недељу одржано на стази аутодрома Берановац поред Краљева, бициклисти Спутњик МЕТ Ваљево освојили су укупно 13 медаља, четири златне, пет сребрних и четири бронзане.
Златну нит започела је Мила Старчевић, најбоља српска кадеткиња и репрезентативка, која је од првог судијског звиждука кренула одлучно и храбро, па је после 35 километара соло вожње са скоро шест минута предности убедљиво победила.
© Фото : Спутњик МЕТ ВаљевоМила Старчевић
Мила Старчевић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
Мила Старчевић
Ништа мање убедљив и ништа мање успешан био је и њен клупски друг Филип Вукмир у категорији старијих полетараца који се у првој трећини трке издвојио из групе и соло вожњом заслужено освојио златну медаљу. У овој категорији, у екипној конкуренцији Спутњик МЕТ је убедљиво тријумфовао, баш као и у тимском поретку кадеткиња које су се такође окитиле ореолом првака Србије.
Јуниори најбољег ваљевског клуба - браћа Игор и Стефан Давидов су у изузетно јакој конкуренцији освојили четврто и осмо место што је било довољно за освајање бронзане екипне медаље.
© Фото : Спутњик МЕТ ВаљевоБраћа Давидов
Браћа Давидов - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
Браћа Давидов
Николија Кулинчевић, јуниорска репрезентативка Србије, показала је високу класу и на циљу се окитила вицешампионском титулом, баш као и екипа у овој категорији.
У трци кадеткиња, поред победнице Миле Старчевић, изузетно се показала и борбена Наталија Васиљевић која је трку завршила на петом месту што је било довољно за екипни тријумф и у овој категорији.
У трци млађих кадета, сјајну форуму показао је талентовани Лазар Ангеловски који је у занимљивом спринту освојио бронзану медаљу, док је у трци млађих поелтарки још један брилијант бициклистичке школе БК Спутњик МЕТ - Јована Јелић борбеном вожњом стигла до трећег степеника победничког постоља, а исти степеник је припао и у тимској конкуренцији.
Надметање старијих полетараца изнедрило је још један фантастичан успех, па поред шампиона Вукмира, сјајно је тактички возио и нови вицепрвск Србије - даровити Сава Старчевић који се такође издвојио из групе и соло вожњом стигао до циља, док је за тимски тријумф заслужан и борбени Лазар Јелића који је и поред пада трку завршио на 13. месту а то је донело титулу екипног првака државе.
© Фото : Спутњик МЕТ ВаљевоБициклисти
Бициклисти - Sputnik Србија
1/4
Бициклисти
© Фото : Спутњик МЕТ ВаљевоНиколија Кулинчевић
Николија Кулинчевић - Sputnik Србија
2/4
Николија Кулинчевић
© Фото : Спутњик МЕТ ВаљевоФилип Вукмир и Сава Старчевић, прво и друго место на Државном првенству за бициклисте
Филип Вукмир и Сава Старчевић, прво и друго место на Државном првенству за бициклисте - Sputnik Србија
3/4
Филип Вукмир и Сава Старчевић, прво и друго место на Државном првенству за бициклисте
© Фото : Спутњик МЕТ ВаљевоБициклисти
Бициклисти - Sputnik Србија
4/4
Бициклисти
1/4
Бициклисти
2/4
Николија Кулинчевић
3/4
Филип Вукмир и Сава Старчевић, прво и друго место на Државном првенству за бициклисте
4/4
Бициклисти
И код млађих почетника, талентовани Тома Старчевић је након узбудљивог финиша трку завршио на трећем месту и окитио се бронзаном медаљом која је освојена и у екипној конкуренцији.
По изузетно тешком и спарном времену, млађа кадеткиња Наталија Кулинчевић и млађи полетарац Јован Старчевић су своје трке завршили на петим местима.
А два дана пред друмског првенства, на равној стази у Ердевику, одржано је Првенство Србије у дисциплини појединачни хронометар где су бициклисти Спутњик МЕТ освојили укупно пет медаља. Најуспешнија и првак државе била је кадеткиња Мила Старчевић са скоро једним минутом предности испред другопласиране, а код јуниорки - Николија Кулинчевић је одличном вожњом стигла до вицешампионске титуле, баш као и старији полетарац Филип Вукмир којем је злато измакло за трептај ока, тј за 25 стотинки.
На овом такмичењу, на трећи степеник победничког постоља попели су се млађи кадет Лазар Ангеловски и старији полетарац Сава Старчевић.
Никлас Филкруг - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
ЕУРО 2024
„Златни брк“ за златну резерву: „Једини нападач, а седи на клупи – не разумем?!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала