- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кенеди Млађи опет цитирао Вучића: Воз је напустио станицу... ја ћу га зауставити!

© AFP 2023 / BASTIEN INZAURRALDEРоберт Ф. Кенеди Млађи
Роберт Ф. Кенеди Млађи - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
Пратите нас
Роберт Ф. Кенеди Млађи, независни кандидат за председника САД, на друштвеној мрежи Икс поново је цитирао председника Србије Александра Вучића и написао да ће уколико буде изабран, спречити сукоб Европе и Русије.
„Воз је напустио станицу и нико не може да га заустави' – Српски председник Александар Вучић о неминовности рата Европе са Русијом. Изаберите мене за председника и ја ћу га зауставити“, написао је он на Иксу.
Ово није први пут да се Кенеди Млађи позива на речи председника Србије. Претходно је на свом икс налогу објавио део Вучићевог интервјуа за швајцарски "Велтвохе", одакле и потиче горепоменути цитат.
"Председник Србије страхује од рата са Русијом због Украјине. Плаши се губитка милиона живота и жели да зна: где су одрасли у соби? И ја такође желим то да знам", навео је Кенеди на Иксу, уз снимак Вучићевог разговора за швајцарски лист "Велтвохе" .
Кенеди је у наставку осудио јучерашњи напад украјинске војске на Севастопољ означивши овај акт кијевског режима као нову ескалацију.
"Још једна безобзирна ескалација америчког проксија Украјине. Русија 'сматра да је САД одговорна' за напад касетном муницијом на цивиле на плажи", написао је он на друштвеној мрежи Икс и додао:
"Зауставићу овај рат!"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала