- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Пикси о мечу одлуке: Лазар је спреман да полети – биће промена у саставу

© AFP 2023 / DAMIEN MEYERДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
Пратите нас
Дан пред одлучујући дуел у групи Европског првенства против Данске селектор Србије Драган Стојковић Пикси одржао је конференцију за медије. На њој је говорио и дефанзивац Страхиња Павловић.
Србија у уторак од 21 час игра против Данаца. Победом би се Орлови практично пласирали у осмину финала.
Постоји шанса да у првој постави први пут видимо Лазара Самарџића.
„Расположени смо. Сутра је велики празник фудбала, велика утакмица и свако треба дабуде позитиван у том смислу. Лазара Самарџића сам питао у шали да ли је спреман да игра сутра. Спреман је, једва чека - да полети", казао је селектор Србије.
Да ли ће Србија напасти са једним или двојицом нападача?
„Размишљамо свим сегментима када је наша формација у питању тако да ћете сутра видети да ли ћемо изаћи са једним или два нападача. Имамо две опције, али ћемо сигурно изаћи најпаметније што можемо", рекао је Стојковић.
Како боље улазити у утакмицу?
„Спор старт је проблем који желимо да поправимо. Много времена проводимо на састанцима, са жељом да не препустимо првих 15-20 минута ривалима. То није био случај само овде већ и против Аустрије и Шведске. Могуће да је потребна боља психолошка припрема. правимо анализе и разговарамо о томе што се дешава. По мени смо одиграли доста добро обе утакмице и надам се да ћемо исто и у наредном сусрету. Да ћемо бити победници".
О заједништву...

„Од првог дана форсирамо стил понашања да је тим тај који побеђује или губи. Делујемо доста организовано, тимски и сваки играч даје допринос што је мени битна ставка. Нема индивидуализма и истицања појединаца. Тим је и увек ће бити најважнији. Заједно смо 26 дана и чуди ме да се не потуку када су толико заједно, то се дешава, али су моји играчи много фини и немам примедбу на понашање и уопште у решавању обавеза. То нас краси, можда би неко волео да то разбије, али не дамо се и не дамо да имамо било какву врсту проблема".

О важности резервних играча...
У фасцикли се налази тим, мислим да је чиста идеја и рекао сам да ће бити неких промена, а колико ће их бити... Шта вам значи то ако кажем да ли су једна, две или три? Подсетићу вас, утакмица се игра 90 минута, а не ко ће почети меч. Видећемо шта можемо да урадимо да утакмицу доведемо у прави ток. Ви морате да имате оружје на клупи, не можете без тога, па треба бити паметан да повучете неке потезе. Клупа је много важна, они су важнији од оних који истрче на терен".
О историјској важности утакмице са Данском...
Анализираћемо када се заврши, биће полемика оваквих и онаквих, али не волим кад неко само негативно гледа. Нико не може да оспори да играчи трче и да се боре и да дају максималан напор, то нико не може да оспори. ЕУРО је скуп најквалитетнијих екипа, сутра је једна утакмица од велике важности, најважнија у групи јер она одређује нашу судбину и пласман. Ми као Југославија, а ми смо први пут овде као Србија, само имамо једну победу проти Норвешке. Немамо 50 победа, некада треба бити реалан и не треба претеривати у неким стварима. Даћемо све од себе, Данска је феноменална екипа, Ериксен, Хојлунд, Винд, Меле... то не сме да се потцењује, али ми верујемо, мислимо да може да се игра са њима".
Страхиња Павловић је истакао да се после колбаирања против Словеније осећа добро и да је спреман за утамицу против Данске.
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
ЕУРО 2024
Спутњик на тренингу Орлова пред најважнији меч на Европском првенству /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала