- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Наметање антируских санкција завршиће се лоше по економију ЕУ

© Sputnik / Alexey VitvitskyЛого Европске уније на седишту Европског парламента у Бриселу
Лого Европске уније на седишту Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
Пратите нас
Европска унија је у 14. пакету антируских санкција почела конкретно да удара по својима, наводи се у коментару Сталне мисије Русије при Европској унији.
„Европска унија је четрнаести пут почела конкретно да удара на своје, очигледно верујући да ће европски бизнис моћи да издржи нови удар без критичних последица. У суштини, локалне привредне субјекте, упркос њиховим комерцијалним интересима и здравом разуму, чланице ЕУ приморавају да направе избор – они који нису са нама су против нас. Чини се да Брисел сматра да сада профит не треба одређивати економским калкулацијама, већ идеолошким догмама“, саопштило је представништво.
У саопштењу се истиче да је пре окончања украјинског сукоба „Бриселу важно да има времена да наметне што више протекционистичких и рестриктивних мера, и то не само према Русији“.
„Најновији ‘пакет’ постао је јасна потврда јарости и самоубилачког фанатизма са којим чланице ЕУ воде економски рат против нас. Па иако антируска ограничења немају никакве везе са Украјином, док се украјинска криза не реши за Брисел је изузетно важно да објави што више протекционистичких и рестриктивних мера и то не само у односу на Русију“, наводи се у коментару.
У мисији су такође напоменули да „сразмерно броју усвојених ограничења против трећих земаља и покушаја застрашивања ‘казнама’ за такозвано заобилажење санкција, расте број држава у свету које то виде као манифестацију економске диктатуре и уцене од стране Брисела“.
„Изгледа да Европљанима више није важно колика ће цена бити плаћена за тежњу да се нанесе штета Русији. Очигледно је да, гутајући све више европских ресурса, ‘санкционо прегревање’ прети да измакне контроли, а завршиће се лоше по економију ЕУ“, закључила је мисија.
Европска унија је у понедељак, у оквиру још једног пакета антируских санкција, увела ограничења против једног броја политичара, културних личности, новинара из Русије, као и руских и страних компанија. Санкције су уведене против 116 физичких лица и организација. Нова ограничења уведена су руском природном течном гасу, новим робама и услугама.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала