- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Рио Тинто“ отказао састанак с представницима медија због опасности од инцидената

© Sputnik / Лола ЂорђевићМикорофони на говорници
Микорофони на говорници - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
Пратите нас
„Рио Сава“, ћерка фирма компаније „Рио Тинто“, саопштила је данас да са жаљењем отказује састанак с представницима медија планиран за среду, због процене да је угрожена безбедност позваних представника медија, који су изразили спремност да присуствују.
„Скуп у просторијама компаније „Рио Сава“ планиран је као интерни састанак са представницима медија, током којег би било одговорено на све недоумице и питања у вези са Нацртом студија утицаја на животну средину пројекта 'Јадар' објављеним 13. јуна 2024.“, наводи се у саопштењу компаније уз оцену да је у претходном периоду било доста тих недоумица.
Колеге из редакције Н1 које су позване на скуп су, како је наведено, искористиле прилику и информације наведене у позиву за интерни састанак малициозно поделиле са јавношћу, представљајући га као јавни скуп на коме ће бити објављени Нацрти Студија.
Колеге из Н1 су, како наглашавају из компаније, упознати са чињеницом да је скуп интерне природе, као и да су нацрти студија већ објављени 13. јуна, што је тај медиј пренео већ и раније.
Додају да су на основу објава Н1 појединци и групе најавили ометање скупа.
„На основу тих објава и најава може се очекивати насилно понашање и шиканирање оних који скупу присуствују“, наводи компанија и додаје да су због свега наведеног, принуђени да састанак откажу, јер не желе да угрозе безбедност представника медија који су исказали интересовање да сазнају додатне информације у вези са представљеним нацртима студија.
Пројекат „Јадар“ је већ више година предмет континуиране негативне кампање пласирањем неистинитих информација, изношењем нетачних тврдњи и закључака, и ово је, како је наведено у саопштењу, још један доказ који говори у прилог томе.
Резултат те кампање лажних вести и застрашивања јавности је континуирано прозивање и малтретирање свакога ко је спреман да разговара са представницима Пројекта „Јадар“ или се иоле позитивно изрази о Пројекту, наведено је у саопштењу, пренео је Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала