- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Данци су кажњени – али не маре много: Навијачи се већ спремају за дуел са Србијом /фото, видео/

© AFP 2023 / ANGELOS TZORTZINISДанци славе гол за изједначење против Енглеске
Данци славе гол за изједначење против Енглеске - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
Пратите нас
Фудбалски савез Данске кажњен је од стране УЕФА због вређања Уније европских фудбалских асоцијација током утакмице на Европском првенству. Међутим, навијачи ове репрезентације не маре много већ се увелико припремају за меч са Србијом.
УЕФА наставља да дели казне, а на ред је дошла Данска.
Фудбалски савзе ове земље мораће да плати 10.000 евра због увредљивих транспарената које се односе на УЕФА, а које су навијачи јасно истицали током утакмице против Енглеске.
Казна за Данце стиже баш пред меч са Србијом који се игра у уторак од 21 час и биће кључан за Орлове.
Ерик Брегер Расмунсен, председник Фудбалског савеза Данске, прокоментарисао је одлуку УЕФА.
Платићемо казну, али најважнија ствар за нас и са тим крећемо сада је да идентификујемо оне који су унели транспарент и да им проследимо рачун. Није ствар само у новцу. Ако их нађемо мораће да плате. Надамо се да ће онда они који желе да користе такав језик на стадиону размислити двапут. Порука је јасна. Постоји слободан говора, али постоји и сет правила који је дефинисан од стране УЕФА. У овом случају користи се језик коме ту није место. Стаћемо иза УЕФА и рећи да не желимо овакве поруке на стадиону. Порука је јасна, наши навијачи могу да подрже свој тим, али морају да се суздрже од оваквих порука. Ако то ураде и ако будемо кажњени, савез ће навијачима проследити казну“, рекао је Брегер Расмунсен.
Данске навијаче казна никако није пореметила и покварила им уефорију па су тако већ почели да се припремају за навијање током меча са Србијом,
Репортери Спутњика срели су Данце на путу за Минхен, али и у граду где ће Орлови играти најбитнији меч у досадашњем току Европског првенства.
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
ЕУРО 2024
Спутњик на тренингу Орлова пред најважнији меч на Европском првенству /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала