- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Чудо које је разочарало Србију

© AP Photo / Antonio CalanniРепрезентација Мађарске
Репрезентација Мађарске - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
Пратите нас
Фудбалери Мађарске су голом у 100. минуту утакмице против Шкотске успели да остваре победу којој се Србија није радовала.
Мађари су успели да остваре победу, голом Кевина Чобота у десетом минуту надокнаде времена чиме су добили и наде за пласман у осмину финала као потенцијално једна од најбољих трећепласираних екипа у групној фази.
А Србији то не иде на руку.
Орлови су и даље господари своје судбине, морају да остваре позитиван резултат против Данске у последњем мечу своје групе, али за њих није било лоше да је стање на семафору виђено у мечу Мађара и Шкота остало као у 99. минуту.
Србији је одговарао реми, у том случају би Шкоти били трећи у Групи А са лошом гол-разликом од два дата и шест примљених голова.
Све до 100. минута Србија је видела да се испуњава један од два услова да се на „мала врата“ пласира у осмину финала, као потенцијално једна од најбољих трећепласираних екипа уз само реми са Данском.
Сада је рачуница сасвим другачија. Опција један за Србију је победа против Данске, у тој варијатни Орлови би готово сигурно заузели друго место, осим у случају да Словенија начини сензацију против Енглеске. И тада би у осмини финала селекција Драгана Стојковића Пиксија играла против победника А групе, Немачке, 1. јула у Франкфурту.
Опција два гласи да Србија одигра нерешено против Данске, а да притом Словенија буде поражена од Енглеске, најбоље би било са најмање два гола разлике. У тој варијанти Орлови би били трећи у групи, али са само два освојена бода и гол разликом „минус један“.
У понедељак увече на програму ће бити мечеви Шпанија – Албанија, односно Италија – Хрватска. У тој групи за сада Албанија и Хрватска имају по бод, а Србији игра да Фурија надигра Албанце, а да коцкасти освоје највише један бод.
Ако би се то догодило, а потом у уторак Србија стигне до трећег места у групи, судбина Орлова зависила би од исхода мечева Ф групе, који су на програму у среду од 21 час: Чешка – Турска, Грузија – Португал.
У тој групи тренутно по један бод имају Чешка и Грузија. Орловима би одговарало да Турци славе против Чешке, а да Грузија не победи Португалце. Није немогуће, али заиста би много тога морало да се поклопи па да Србија као трећепласирана избори пласман у осмину финала Европског првенства.
Ако се то већ и догоди, Орлови би ишли у нокаут фазу на Португал или победника Е групе (у којој све четири селекције – Румунија, Белгија, Словачка и Украјина, имају по три бода пред мечеве последње рунде).
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
ЕУРО 2024
Перина рабона: Загрљај капитена и „коска“ рекордера – да, спремни су!
Макао - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
ЕУРО 2024
Југословенски кафић – Спутњиков спас у „граду духова“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала