- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић окупио Орлове: Стигао Никола Јокић!

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
Пратите нас
Никола Јокић појавио се на окупљању репрезентације Србије. Иначе, селектор Светислав Пешић окупља екипу са којом ће кренути по олимпијску медаљу. Никола Јовић и даље има ортопедску чизму на нози, али је Богдановић изнео оптимистичне вести.Такође, Алекса Раданов се нашао у саставу уместо Владимира Лучића.
Месец дана пре пута у Француску, кошаркаши Србије започињу припреме пред Олимпијске игре, које ће се одржати од 26. јула до 11. августа у Паризу.
Изабраници Светислава Пешића крећу припреме за Олимпијске игре у Паризу, које су на програму од 26. јула.

Јокић се поздравио са саиграчима и прикључио екипи. Имаће Пешић најбољег играча света на располагању.

МВП НБА лиге је прескочио Мундобаскет прошле године, али се одазвао селектору за изазове који чекају Орлове у Паризу.
У екипи нема Владимира Лучића, о чему је говорио селектор Пешић.
„Можда организујемо још неку утакмицу. Потребна нам је, али тешко јер све репрезентације које би дошле у обзир имају квалификационе утакмице. То су 24 екипе који би могли да буду потенцијални противници у припремама. То је то што се тиче припрема. Што се тиче екипе, уместо Лучића који се захвалио на позиву, ми смо позвали Раданова који је у нашем програму три године. Са 16 играча почињемо припреме, па ћемо да видимо како иде", рекао је Пешић.
Каква су очекивања?
Ми увек полазимо од реалних циљева које постављас пред екипу. И реални циљеви су тешко оствариви. Ми се налазимо у процесу, на његовом почетку, да припремимо екипу за оно што је очекује. Ја сам ту да допуним Богдана. Олимпијски турнир никада до сада није био јачи. Од 12 екипа, колико је учесника, само два, можда, само Јапан и Јужни Судан немају то искуство. Играли смо са Јужним Суданом у Манили па није то тако изгледало. Биће то изазован турнир, врло кратак. Ако буде како ми то желимо, биће шест утакмица. Свих 10 су за мене кандидати за медаље. Што се нас тиче, иако сте ви већ поставили циљеве ја не морам. Ми имамо неке друге приоритете. За нас би свака медаља била златна. Да надопуним опет Богдана, хемија је најважнији део у овом процесу у ком се ми налазимо. Приоритет је на томе, а након тога, резултат не зависи само од нас. То је апсолутна посвећеност, извршавање задатака, све зависи од стручног штаба и свих у процесу до почетка ОИ", рекао је Пешић.
О Американцима...
Ова америчка екипа, иако се не бавимо њима нити ћу да причам са играчима о њима, је боља од оригиналног Дрим тима из 1992. године. Био сам тамо са Немцима и тада смо мислили да бољи играчи од таквих не постоје. Ова екипа која ће се појавити у Паризу биће јача од Дрим тима, с тим да неће сви само да се спремају за ове Американце, као што се ни 1992. године нису сви спремали само за Дрим тим. Мада су сви желели да се сликају са њима, ми то не желимо сада. Ми сада треба да видимо каква је кошарка ван САД. О Американцима ћемо када буде дошло време за њих".
На то се надовезао Богдан Богдановић.
„Што се тиче саиграча и екипе, спремни смо за рад, спремни смо за првенство, причам ментално, него физички, то је Кари задужен за то. Надам се да ће нас повреде заобићи и то је то што бих могао да пожелим. Драго ми је да ви то препознајете, да видите. Наш задатак кад наступамо је да мотивишемо не само децу и клинце, него и неке млађе генерације које су ближе наступу за репрезентацију. То је посебан моменат и дружења и игре. Не знам како бих то другачије описао. Сваке године ми је све лепше да будем овде. Надам се да ће ме здравље послужити, то је оно чиме се највише и бавим".
О повреди Јовића?
„Никола је у процесу рехабилитације, терапије. За сада је све добро. Надамо се да ће овај период од седам дана да му послужи да се прикључи екипи", рекао је Богдановић.
Пешић ће на почетку припрема рачунати 16 играча, који ће конкурисати за 12 путника за Париз. То су Алекса Аврамовић, Василије Мицић, Алексеј Покушевски, Богдан Богдановић, Никола Јовић, Никола Јокић, Алекса Раданов, Марко Гудурић, Вања Маринковић, Огњен Добрић, Филип Петрушев, Никола Милутинов, Душан Ристић, Огњен Јарамаз, Дејан Давидовац и Урош Плавшић.
Лопта у обручу - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
СПОРТ
Преминуо Драган Капичић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала