- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Делове Србије погодиле јаче падавине са градом, МУП помагао на отклањању последица

© Sputnik / Лола ЂорђевићОблаци пред невреме
Облаци пред невреме - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
Током поподнева делове територије Србије погодиле су јаче падавине са грмљавином и градом, а припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова били су ангажовани на отклањању последица невремена и то на уклањању палих стабала са коловоза на три локације у Ужицу у Луновом Селу, као и на више места у Рађевом селу у Ваљеву.
Припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона (ВСБ) Ваљево и Мионица били су ангажовани са два возила и три пумпе на црпљењу воде на територији града и општине Мионица, где је услед веће количине падавина за кратко време и због немогућности кишне канализације да прими велику количину кише за кратко време, дошло до уливања воде у подрумске просторије и гараже испод нивоа улице на две локације.
Сектор за ванредне ситуације МУП је јуче наложио градским и општинским штабовима за ванредне ситуације да у циљу спремности за евентуално суочавање са ризиком и последицама које може донети најављено невреме, предузму мере за спречавање и ублажавање последица од екстремних временских појава, као и одговарајуће превентивне мере.
Налог је издат у складу са најавама Републичког хидрометеоролошког завода за наранџасти метеоаларм за уторак и среду о непогодама са грмљавином, пљусковима и градом, као и већом количином падавина за кратко време (од око 20 литара по квадратном метру у периоду до три сата).
Реч је, како се додаје, о опасним и веома опасним временским појавама које су таквог интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.
Може се очекивати и изазивање бујичних поплава, озбиљних тешкоћа у урбаним срединама, попут проблема са кишном канализацијом и кишним колекторима, проблеми у саобраћају и транспорту и могућа појава одрона и клизишта, саопштио је МУП.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала