- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Самоуништење Хрвата: Ако не „убијеш“ утакмицу – она ће тебе

© AP Photo / Petr David JosekГол у утакмици Хрватска - Италија
Гол у утакмици Хрватска - Италија - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Хрватске двапут је успела да обори невероватан рекорд – ради се о најкаснијем примљеном голу за изједначење на Европском првенству.
Хрвати су против Албаније у другом колу турнира примили гол у петом минуту надокнаде за 2:2, а већ у наредној утакмици су подигли лествицу.
Хрватска је дозволила Италији да погодак за 1:1 упише у осмом минуту додатног времена за игру чиме је поставила, засад, апсолутни рекорд.
Начин на који се до догодило је заиста несвакидашњи.
У жељи да сачува својих 1:0, селектор Хрватске Златко Далић урадио је невероватне ствари, а његови играчи су их учинили још горим.
Наиме, Далић је у 90. минуту из игре извео нападача Андреја Крамарића и на терен послао десног бека Јосипа Јурановића, док је у саставу остао Јосип Станишић, примарно центарални дефанзивац, као и Јошко Гвардиол, али их селектор у Немачкој користи као играче задужене за покривање бокова.
Јурановић је пун енергије јуришао ка казненом простору ривала у добијеном времену, вероватно да притиском направи проблем тиму који јури резултат, али су таква његова задужења довела до потпуног колапса у последњем минуту.
Са два десна бека на терену, укупно осам играча у казненом простору и задатком да одбране последњи напад, Хрвати су дозволили најпре централном беку Италије да продре до саме ивице шеснаестерца, а потом и да добаци лопту захукталом левом беку.
Видели су га Хрвати, али је било прекасно. Видели су и шта ће урадити, али је било прекасно да се помоле. Видели су његов трк и спектакуларан погодак као казну за немогућност да утакмицу окончају раније и реше у своју корист на лакши начин – једнако као и против Албаније.
Ако не „убијеш“ утакмицу, утакмица „убије“ тебе, још једном, а већ много пута на Европском првенству, потврдило се овакво правило – сада су се са тиме упознали и Хрвати, у претходном периоду чести миљеници среће управо кад су се њихови ривали упознавали са оваквим сценаријом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала