- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Трампови саветници представили мировни план за Украјину; Кремљ није упознат са њим

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
Саветници Доналда Трампа припремили су план који предвиђа прекид подршке Украјини ако она одбије да преговара са Русијом, пренео је Ројтерс позивајући се на саветнике. Кремљ није упознат са овим планом.
Трампови саветници Кит Келог и Фред Флејц предложили су да се прекине америчка подршка Украјини ако Кијев одбије да преговара са Москвом. Они су указали да би САД требало да повећају помоћ Украјини ако Русија одбије да преговара.
Према мишљењу саветника, Руска Федерација се „може убедити да седне за преговарачки сто, обећањем да ће бити одложен улазак Украјине у НАТО на дуже време“. Истовремено, у самом мировном споразуму, Трампови саветници су предложили да се режим прекида ватре уведе на основу „постојеће линије фронта“.
Према речима Фреда Флејца, „Украјина не би требало званично да уступи територију Русији“, иако је мало вероватно да ће Кијев у блиској будућности моћи да поврати контролу над целом територијом. Он је такође напоменуо да би за „постизање мира“ било неопходно да се Кијеву дају додатне гаранције безбедности, што би подразумевало „наоружавање (земље) до зуба“.

„Вредност сваког плана лежи у детаљима и да ли узима у обзир ситуацију на бојном пољу“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је додао да не зна „о ком плану је реч и шта у њему пише”.
Према његовим речима, руски председник Владимир Путин „више пута је рекао да је Русија била и остаје отворена за преговоре који узимају у обзир стварно стање“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала