- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Сусрет са легендарном „левицом“ Србије и прогноза за Спутњик: „Све ме подсећа на 2000. годину“

© Sputnik / Петар МиловановићЉубинко Друловић
Љубинко Друловић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
Љубинко Друловић, прослављени југословенски фудбалер, сада селектор младе репрезентације Србије, поручио је за Спутњик из Аугзбурга, где смо га срели током шетње једним тржним центром, да свим срцем жели да се понови Норвешка и 2000. година, када смо прошли групу на Европском првенству.
Југославија, предвођена Пиксијем, Милошевићем, Друловићем и осталим асовима на терену, изгубила је тада од Шпаније у лудом мечу 4:3, уследио је онај антологијски реми са Словенцима 3:3, да би на крају „пала“ Норвешка минималним резултатом, што је трасирало „плавима“ пут у нокаут фазу.
Друловић, ког смо срели у Аугзбургу прижељкује такав сценарио, да се падне скандинавска репрезентација и да наш национални тим заврши у нокаут фази.

„Све подсећа на Европско првенство из 2000. године у Белгији и Холандији. Тада смо победили Норвешку 1:0, која је као и Данска скандинавска земља, све је то врло слично. Имали смо тада пораз, реми са Словенијом, као и сада, и на крају победу. Немам ништа против, као ни сви остали, да падну Данци. Све ово како се одвија, наводи ме да може исто да се деси“, оптимиста је Друловић, који је слободан дан искористио да прошета Аузгбургом, градом од око 300 хиљада становника.

Љубинку је изузетно драго што је гол против Словенаца, који нас је оставио у животу, постигао баш Лука Јовић.
„Прво да кажем да ми је драго што је Лука постигао тај гол, мислим да је изузетно важно за њега и за самопоуздање које је потребно сваком шпицу да осети. Гол у правом тренутку, после свега што се дешавало и морамо да будемо задовољни. Погодак у последњој акцији, то се не дешава често у фудбалу“, рекао је Друловић.
© Sputnik / Петар МиловановићЉубинко Друловић
Љубинко Друловић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
Љубинко Друловић
Практично, није било потребно постављати питања некадашњем левом крилу Порта, Бенфике и бројних других клубова, са невероватно „меканом“ левом ногом.
„Данска је финале за нас, али је најбитније да сами одлучујемо о својој судбини. Морамо да будемо на перфектном нивоу, јер су Данци једна озбиљно организована екипа са доста играча из Премијер лиге. Очекује нас једна врло добра и тешка утакмица, како за нас, тако и за Данце. Надам се да ће момци бити максимално фокусирани“
Данцима се отвара простор за калкулације, могли би и са бодом да прођу у даљу фазу такмичења, док Србији у великој мери игра само победа... Има неких „гимнастика“ да би и бод могао да пошаље Орлове даље, али то је у овом тренутку јако тешка и незахвална прогноза, јер би многи резултати из осталих група требало да се поклопе.
„Ми смо свесни да морамо да победимо, не треба срљати, треба бити пажљив и стрпљив. Неће бити калкулација ни од стране Данаца. Словенци су калкулисали па примили гол. Фудбал вам врати на најгори моћи начин уколико калкулишете. Не зна се ко ће проћи као трећи у те четири групе, тако да је у овом тренутку много мање важно ко ће вам бити противник у нокаут фази, битно је наћи се тамо“, објашњава Љубинко.
„Свежу крв“ против Словенаца унели су резервисти Вељко Бирманчевић и Лазар Самарџић, док је Митровић имао неколико изгледних прилика, а лопта никако није хтела у гол. Друловић верује да то против Данаца неће бити случај.
„Митар је пропустио неколико шанси, надам се да ће га кренути. Није имао среће, погодио је и пречку. Његови голови нам фале. Влаховић, излишно је причати о њиховим квалитетимма, није се поклопило да су они ти који су дали голове. Надамо се да ће бити прави против Данске и да ће њих двојица прорадити, то очекујемо. Самарџић и Бирманчевић унели су једну динамику, видећемо да ли ће играти или не, видећемо шта селектор одлучи. Унео је Самарџић енергију и живот у везни ред, направио вишак, имао једну две шансе и драго ми је због њега. Такође, не сумњам да ће наш стручни штаб на прави начин припремити утакмицу. Нема ту неких великих тајни, неко моје мишљење је да сви морамо да будемо на високом нивоу“.
ПОдсећа мало на ЕП 2000. године. Тада смо победили Норвешку, те скандинавске земље, нека буде и сада 1:0. Што се свих нас тиче, тада смо имали једну победу, један реми и једна пораз. Све ово наводи ме да може све исто да се деси.
Гиорги Мамардашвили - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
ЕУРО 2024
„Златни брк“ за „хоботницу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала