- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Поверење се брзо руши, а тешко гради: Кремљ о иницијативи Париза за наставак дијалога

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
Русија је и даље спремна на дијалог са Француском, за то нису потребни никакви услови, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Међутим, како је рекао, поверење се брзо руши, а тешко гради.
Москва не види предуслове за нормализацију дијалога са Западом, упркос изјави француског председника Емануела Макрона о могућности контаката са Русијом, објаснио је он.
„Осим бојажљивих изјава попут Макронове, не видимо никакве предуслове за нормализацију дијалога са Западом. На нашу жалост“, оценио је Песков.
Председник Владимир Путин је више пута говорио о спремности за преговоре, тим пре за преговоре ради постизања конкретног резултата, одговорио је Песков на питање новинара о могућности разговора са француским лидером.
Према његовим речима, Русија сматра погрешном линију „укидања односа“ са Француском, коју је покренуо Париз, а не Москва.
„Нисмо ми били иницијатори укидања дијалога са Француском, фактички потпуног укидања односа. У случају са Француском то је био курс који је изабрала француска страна. Такав курс сматрамо неисправним и кратковидим“, нагласио је портпарол руског председника.
На питање може ли се од француског лидера очекивати искрен разговор у случају контакта, узимајући у обзир ситуацију са Минским споразумима, Песков је рекао да „све има своје последице“.
„Ситуација попут те са Минским споразумима нас је, наравно, научила много чему и у великој мери уништила атмосферу поверења. Атмосфера поверења се веома брзо руши, готово истог трена, и веома дуго гради, годинама, некада и деценијама“, закључио је портпарол Кремља.
Француски председник Емануел Макрон изјавио је раније да је спреман да настави дијалог са руским колегом Владимиром Путином.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала