- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Руска мировна иницијатива може да заустави рат

© Sputnik / Valentina Pevtsova / Уђи у базу фотографијаРадна посета председника Владимира Путина Санкт Петербургу
Радна посета председника Владимира Путина Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
Многи западни политичари нису хтели чак ни да се удубе у суштину новог руског предлога за регулисање ситуације у Украјини, иако та иницијатива реално може да заустави рат, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
Помоћник председника Јуриј Ушаков прочитао је Путиново обраћање учесницима 10. међународног научно-експертског форума „Примаковска читања“ у Москви.
Руски лидер је навео да полази од тога да ће учесници форума размотрити идеје Москве за формирање система равноправне и недељиве безбедности на евроазијском континенту, као и нови мировни предлог за решавање украјинске кризе.
„За разлику од многих западних политичара, који нису хтели ни да се удубе у суштину иницијативе коју смо покренули, верујем да ће учесници форума размотрити промишљено и рационално приступити њеном разматрању и моћи да виде да она реално предвиђа могућност прекида сукоба и његово политичко и дипломатско решавање“, рекао је Путин.
Председник Русије је у свом поздраву учесницима поменуо и тему БРИКС-а, рекавши да та група постаје локомотива за изградњу праведног светског поретка, равноправног и ослобођеног диктата.
Раније је председник Русије Владимир Путин изнео нове мировне предлоге за решавање сукоба у Украјини, који предвиђају признавање статуса Крима, ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области као делова Русије, утврђивање несврстаног и безнуклеарног статуса Украјине, њена демилитаризација и денацификација и укидање антируских санкција. Украјинска страна је ову иницијативу одбила.
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2024
РУСИЈА
Историјска понуда Путина – прочитајте цео говор председника Русије
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала