- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Власник стрељане у којој је вежбао дечак убица из „Рибникара“ склопио споразум са Тужилаштвом

© Sputnik / Лола ЂорђевићПалата правде
Палата правде - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
Након што је на главном претресу пред Вишим судом у Београду 21. јуна у својој одбрани добровољно опозвао лажан исказ, Више јавно тужилаштво у Београду закључило је споразум о признању кривичног дела са окривљеним Ратком Ивановићем, председником и одговорним лицем спортског клуба „Partizan practical Shooting“.
Он је тиме признао да је лажно сведочио приликом испитивања у тужилаштву 14. јула 2023. године у истрази која се пред овим тужилаштвом водила против окривљеног Владимира Кецмановића због кривичног дела тешка дела против опште сигурности.
Окривљени је признао да је извршио кривично дело давање лажног исказа, као и да ће на основу овог споразума бити осуђен на казну од пет месеци затвора коју ће издржати у просторијама у којима станује (кућни затвор), саопштено је из тог тужилаштва.
Такође, према споразуму окривљени ће платити трошкове кривичног поступка у износу који одреди суд.
Јавни тужиоци, окривљени и његови браниоци одрекли су се права на жалбу против судске одлуке која ће бити донета на основу овог споразума.
Споразум ће бити предат Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању.
Према оцени ВЈТ у Београду окривљени Ивановић је на главном претресу пред Вишим судом у Београду 21. јуна 2024. године дао истинит исказ који је у складу са осталим предложеним доказима.
Суђене се наставља Владимиру Кецмановићу, Миљани Кецмановић, родитељима дечака и Немањи Маринковићу инструктору у тој стрељани.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала