- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вучић: Очекујем 10 медаља са ОИ у Паризу, за освојено злато по 200.000 евра

© Tanjug / страхиња АћимовићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је данас током обиласка новоизграђеног Националног тренинг центра - Мултифункционалне дворане у оквиру Завода за спорт и медицину спорта на Кошутњаку да очекује од наших спортиста да донесу са Олимпијских игара у Паризу најмање 10 медаља и поручио да ће за свако освојено злато уследити награда од 200.000 евра.
"Дали смо за овај центар 20 милиона. И ово је део онога што радимо за Експо", рекао је Вучић.
Председник је сазнао од наших спортиста који су га дочекали да нова дворана има најбољу теретану и друге услове за тренирање.
"Да кажем само нешто спортистима, уздамо се ми у вас, наше борце и рваче, можда и женски бокс и теквондо, као и у стрелце. Мука је на вашим леђима и плећима, али притисак је увек на најбољима, ако нисте најбољи, нема притиска. Последњи пут смо говорили шта све треба, када нисмо имали скоро ништа, а погледајте сад, па био је мало притисак и на мене", рекао је Вучић.
Он је поручио спортистима да морају да донесу бар 10 медаља из Париза и рекао да ће ако наши стрелци успеју да донесу три медаље, организовати посебну вечеру за њих како би то заједно прославили.
"Олимпијске игре су постале такмичење нација, а не само појединаца - то је успех за целу земљу. Ми сада подижемо награду за златну медаљу на 200.000 евра, што није безначајно. Донесете медаљу и сутра добијете паре", поручио је Вучић.
Он је спортистима поручио да ће држава наставити да улаже у спорт и до 2027. обрадовати спортисте потпуно новим садржајима и дворанама.
"И зато вас само молим да свом својом снагом, енергијом будете посвећени. Ви јесте пример нашим младим људима, у вас гледају наша деца и што више ви успеха имате то ћете им бити и већи идоли. Хвала вам на свему што сте учинили за нашу земљу", рекао је Вучић са спортистима који су га дочекали у новом тренинг центру.
Он је захвалио тренерима и свима који брину о нашим спортистима.
"Бескрајно хвала на огромном ангажману, на великом труду и ми ћемо наставити да улажемо и верујем да ћемо до 2027. још много вас обрадовати потпуно новим садржајима, потпуно новим дворанама и сигуран сам да ћете донети још боље резултате", поручио је Вучић.
Он је поводом вечерашње фудбалске утакмице са Данском рекао да није превелики оптимиста, али да српским фудбалерима заједно са осталим спортистима са тог места шаље много позитивне енергије.
"И молимо наше фудбалере да нас обрадују добром игром, па сад резултат какав буде, да се боре за Србију, желимо им победу и пролаз, а онда Немци долазе да се играмо са њима па да прођемо и Немце", рекао је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала