Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Делегација српског парламента напустила конференцију у Црној Гори због напада на Вучића и Србију

© Sputnik / Лола ЂорђевићСкупштина Србије
Скупштина Србије  - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
Пратите нас
Делегација Народне скупштине Србије напустила је данас Међупарламентарну конференцију „Предности Берлинског процеса: посебан фокус на заједничко регионално тржиште“ због, како наводе, неоснованих напада на председника Србије Александра Вучића и на државу Србију, саопштено је из Народне скупштине.
Делегацију Народне Скупштине чине потпредседница Снежана Пауновић и председник Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Угљеша Марковић, а конференцију су напустили након расправе у првом панелу,јер су, саопштено је, Парламентарна скупштина Босне и Херцеговине, Парламент Албаније и скупштине у Приштини неосновано напали Србију и Вучића.
Пауновић је рекла да је Србија спремна на примену свих споразума и конструктиван дијалог у оквиру Берлинског процеса и да је као најјача економија на Западном Балкану, Србија окренута просперитету и будућности, али изнад свега суверена земља у којој грађани на демократски начин бирају своје представнике.
„Неприхватљиво је да председника Србије који је легитимно и легално вољом грађана изабран оптужују и вређају представници оних којима руководства постављају центри моћи, декретом“, додала је Пауновић.
Према њеним речима, примарни циљ Конференције требало би да буде унапређење регионалне сарадње, успостављање заједничког регионалног тржишта и унапређење квалитета живота грађана у региону а конференција је злоупотребљена изношењем неистинитих и нестручних излагања.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала