- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Идеолог Брегзита: Ако Зеленски не попусти, у Украјини можда неће преживети ниједан младић

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
Пратите нас
Кијев би требало да преусмери напоре на преговоре о мировном споразуму са Москвом, изјавио је један од главних иницијатора референдума о изласку Британије из ЕУ Најџел Фараж за „Тајмс“.
Ако Зеленски буде инсистирао на враћању свих области за које власти у Кијеву верују да припадају Украјини, „можда у тој земљи неће остати ниједан младић“, констатовао је он.
Како је рекао, био је скептичан према идеји да би Украјина могла да победи у рату.
Према његовим речима, бивши британски премијер Борис Џонсон, који је током преговора Москве и Кијева на пролеће 2022. године одвраћао Владимира Зеленског од потписивања мировног споразума са Русијом, крив је за огромне губитке међу војницима у Украјини.
На питање „Тајмса“ како je изгледаo мировни споразум о Украјини, лидер десничарске партије Реформ УК одговорио је да „није изгледао као да га треба одбацити, што је Џонсон очигледно учинио из сопствених разлога.
„Не знам колико је људи умрло због тога“, рекао је Фараџ.
Он је критиковао бившег премијера због подршке „украјинској победи“, идеји коју је описао као „невероватну” с обзиром на број жртава.
„Говорећи о борбама у Украјини, Џонсон изгледа да жели да се обе стране боре до смрти. С обзиром на то да бројимо око милион губитака у борбама, сматрам да је ово невероватно“, додао је политичар.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала