- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Америка ништа није научила из својих бројних војних неуспеха

© Sputnik / Alexey Filippov / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
Пратите нас
Жеља администрације америчког председника Џозефа Бајдена да Русији нанесе „стратешки пораз“ - очигледно је доживела крах, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, говорећи на форуму „Примаковска читања“.
„Генерално гледано, тежње и трендови које пратимо у практичној политици Бајденове администрације нису нови, било да се ради о идејама који су доживели крах да се нанесе стратешки пораз Русији или прилично наивној жељи да се истовремено обуздају Москва, Пекинг и сада Исламска Република Иран“, рекао је министар.
Он је подсетио да су у прошлости намере једног броја земаља да обезбеде војно-политичку доминацију биле трагичне по њих.
„Стиче се утисак да владајуће елите у Сједињеним Државама нису извукле поуке из својих бројних спољнополитичких и војних неуспеха последњих година“, додао је руски министар спољних послова.
Како је приметио Лавров, елите у Сједињеним Државама остају слепо посвећене веровању у америчку изузетност.
„Нема сумње да је овај курс - одржавања хегемоније по сваку цену - осуђен на неуспех. Чак и ако САД у догледно време остану једни од светских центара, а то ће највероватније бити случај“, закључио је он.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала