- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак у бандажама: „Дајем све од себе да будем спреман за Вимблдон“ /видео/

© John WaltonНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић у Лондону тренира са бандажама на колену и лакту, али то га не спутава у томе да верује да ће играти на Вимблдону. Коначну одлуку како је рекао за „Би-Би-Си“ донеће када буде видео да ли може да буде на сто одсто.
Када се Новак Ђоковић повредио на Ролан Гаросу многи су се прибојавали да ли ће српски ас моћи да игра на Олимпијским играма, док је Вимблдон већ био отписан, али не и за њега.
Не само да је Новак потврдио да иде у Париз да представља Србију већ је пун наде и вере и када је реч о Вимблдону.
Неколико дана пред почетак турнира српски ас почео је са тренинзима у Лондону, а на друштвеним мрежама поделио је снимке са бандажираним коленом уз моћну поруку.
„То доба године. Добро је вратити се. Дајем све од себе да будем спреман за Вимблдон“, написао је Новак.
Претходно је српски ас у разговору за „Би-Би-Си“ открио свој план.
„План је све време био да играм Вимблдон и то покушавам да учиним. Зато сам дошао овде раније, да бих видео како ствари иду. Многи мисле да то није реално и да није паметно, али не бих био овде да нисам добио дозволу свог лекарског тима“, објаснио је најбољи тенисер свих времена.
Опоравак тече добро, али Новак је пажљив.
„У лекарском тиму су веома задовољни јер се све одвија према плану и идем постепено. Не форсирам себе до 100 одсто, али надам се да ћу доћи до тог нивоа у наредних неколико дана. Рехабилитација од првог дана иде према плану и из дана у дан се постепено опорављам“, истакао је Новак.
Вимблдон почиње првог јула, а до тада ће српски ас донети одлуку и проценити да ли је довољно спреман да игра.
„У наредних четири, пет, шест дана. Ако будем знао да могу да играм на свом максимуму или близу њега, онда ћу играти. Ако не, нека дају шансу некоме другог да проба“, закључио је Новак Ђоковић.
Да опоравак тече и боље него што је мислио да ће тећи потврдио је и у Минхену где је бодрио Србију против Данске.
„Опоравак иде како треба. Још нисам одлучио да ли играм Вимблдон, то ће бити у наредних неколико дана. А онда иду Олимпијске игре“, поручио је српски ас у Минхену.
Српски ас прошле године заустављен је у финалу, савладао га је Карлос Алкарас, шпански тенисер, са којим се срео после једног тренинга.
Новак је на Вимблдону током каријере освојио седам титула, а само једну више има Роџер Федерер, прослављени швајцарски тенисер.
Милан Борјан - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
СПОРТ
Крај после седам година – Борјан се растаје са Звездом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала