- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Боевой расчет тяжелой огнеметной системы Солнцепек на одном из полигонов Минобороны РФ - Sputnik Србија

УЖИВО Уништена два украјинска система „град“ и три „хајмарса“

Пратите нас
Смоленску област Русије нашла се на мети украјинских дронова. Нови командант здружених снага Оружаних снага Украјине Андреј Гнатов побегао је из Маријупоља 2022. године под маском избеглице,.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
21:29 26.06.2024
20:54 26.06.2024
Као одговор на санкције физичким и правним лицима, Русија затвара улазак у земљу за 27 аустралијских држављана, наводи се у саопштењу објављеном на званичном сајту Министарства спољних послова Русије.
„Као одговор на политички мотивисане санкције против руских физичких и правних лица од стране аустралијске владе, које је увела у оквиру русофобичне кампање колективног Запада, улазак у нашу земљу на неодређено време је забрањен за додатних 27 Аустралијанаца из редова бивших политичара, руководилаца аустралијских компанија, наставника високошколских установа, новинара и јавних личности који формирају антируску агенду у овој земљи“, наводи се у саопштењу.
Такође, као одговор на санкције Новог Зеланда, забрањује се улазак за 36 Новозеланђана из редова политичара, војних званичника, новинара и јавних личности.
На списку санкција су заменици министара одбране земље и неколико начелника одељења, новинари, као и градоначелник Велингтона (главног града Новог Зеланда) и других већих градова.
15:47 26.06.2024
Украјинске снаге су дроновима напале подстаницу у селу Благовешченка у Запорошкој области, саопштила је администрација округа.
Како се наводи, подстаница није оштећена и наставља да ради.
У нападу није било жртава.
15:04 26.06.2024
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
РУСИЈА
Русија упозорила: Кијев угрожава регион минирањем Црног мора
14:18 26.06.2024
У Кијеву је у хотелу Хилтон пронађено тело аташеа америчке амбасаде, пише украјински портал „Страна“.
Нису пронађени знаци насиља, мушкарац је имао проблема са холестеролом
13:20 26.06.2024
Главно са новог брифинга руског Министарства одбране:
▪Руски системи ПВО оборили су 76 украјинских беспилотних летелица и два пројектила Хајмарс;
▪Група „Југ“ побољшала је тактичку ситуацију, Оружане снаге Украјине изгубиле су око 510 војника, станицу за електронско ратовање и три складишта муниције;
▪Оружане снаге Русије уништиле су три система Хајмарс и посаде које су управљале њима;
▪Група „Центар“ је побољшала своју позицију, Оружане снаге Украјине изгубиле су у зони своје одговорности око 405 војника и један тенк;
▪Група Исток је заузела повољније позиције, Оружане снаге Украјине изгубиле су око 140 војника;
▪Група Дњепар уништила је три складишта муниције Оружаних снага Украјине;
▪Група Исток одбила је два контранапада Оружаних снага Украјине у зони своје одговорности;
▪Група „Север“ извела је нападе на седам непријатељских бригада у Харковској области, Оружане снаге Украјине изгубиле су око 300 војника и борбено возило Бредли;
▪У зони одговорности групе запад Оружане снаге Украјине изгубиле су око 400 војника и два система Град.
11:41 26.06.2024
Запад сада покушава да убеди неке арапске земље да буду домаћини нове конференције о Украјини, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
„Сви ови диригенти око украјинских послова позивају нас да поштујемо Повељу УН, али истичу само територијални интегритет, док заборављају на њен први члан који говори о људским правима, која толико воле они који сада покрећу „скупове“ о Украјини“, рекао је шеф дипломатије Руске Федерације.
Министар је нагласио да учесници будућих конференција о Украјини треба у потпуности да узму у обзир Повељу УН, укључујући њене одредбе о поштовању људских права.
09:19 26.06.2024
08:18 26.06.2024
Једна од станица за контролу радијације у селу Велика Знаменка, Запорошка област, потпуно је уништена у гранатирању украјинских Оружаних снага, саопштила је прес-служба Запорошке нуклеарне електране.
Стручњаци су предузели низ мера за праћење радијације на подручју електране, саопштила је прес-служба. Ситуација у санитарној зони и зони праћења Запорошке нуклеарке је под контролом.
07:16 26.06.2024
Авиони Су-25 Ваздушно-космичких снага Русије напали су јединице Оружаних снага Украјине у зони одговорности групе Центар, саопштило је Министарство одбране.
„Екипе јуришне авијације на авионима Су-25 извеле су напад невођеним авионским пројектилима на непријатељско упориште и људство у зони одговорности групе Центар“, наводи се у саопштењу.
07:11 26.06.2024
Нови командант здружених снага Оружаних снага Украјине Андреј Гнатов побегао је из Мариупоља 2022. године под маском избеглице, изјавио је Владимир Рогов, званичник из Запорошке области.
„У пролеће 2022. године у Мариупољу су почињени ратни злочини по наређењу Гнатова. Ово је живописан пример украјинског ратника - нацистичког милитанта, а наравно и кукавице. Пре две године, под маском избеглице. готово у женској одећи, побегао је из Мариупоља, оставивши своје војнике“, рекао је Рогов.
Према његовим речима, Гнатов је обичан ратни злочинац који ће одговарати пред руским судом.
Раније је објављено да је Владимир Зеленски сменио команданта Здружених снага Оружаних снага Украјине Јурија Содоља и именовао бригадног генерала Андреја Гнатова на његово место. Гнетов је у Русији осуђен на 28 година за злочине у Донбасу 2019. године.
07:04 26.06.2024
Смоленску област су око 4.00 сата напале две беспилотне летелице, рекао је губернатор региона Василиј Анохин.
„Непријатељ је покушао да нападне војне објекте у Вјаземском округу. Непријатељске беспилотне летелице су потиснуле снаге ПВО. Није било жртава нити материјалне штете“, написао је он на Телеграму.
Шеф региона се обратио локалним становницима и позвао их да се, уколико открију делови беспилотне летелице, не приближавају им се и да позову хитне службе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала