- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Вучић о наступу репрезентације на ЕП: Дебакл, много смо ми пара дали за тај спорт

© Sputnik / Лола ЂорђевићРепрезентативци Србије
Репрезентативци Србије - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић коментарисао је данас учешће репрезентације Србије на Европском првенству у Немачкој, оценивши да је сагласан да је то дебакл.
„Ја сам сагласан да је дебакл... То јесте спорт, све је спорт само смо много пара дали за тај спорт и много уложили. Људи у Србији заслужују боље резултате. Није проблем да изгубите од Енглеске, али јесте када изгубите од Словеније... И ми смо сад ту као нешто срећни... Сасвим сам сигуран да зато што много новца улажемо, чак и у плате фунционера Савеза, грађани су заслужили бољи резултат“, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Бриселу.
Репрезентација Србије елиминисана је у првој рунди Европског првенства јер је завршила као последња у групи иза Енглеске, Данске и Словеније.
Србија је у три утакмице уписала само два бода и постигла је један гол, онај Луке Јовића против Словеније у 95. минуту.
Капитен Душан Тадић окарактерисао је учешће Орлова у Немачкој као неуспех, штопер Никола Миленковић се извинио нацији, док је селектор Драган Стојковић Пикси истакао да је успех што се Србија уопште пласирала на шампионат Старог континента.
По оцени председника, ово је дебакл.
Председник Александар Вучић са фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
ЕУРО 2024
„Вучић је био љут и очајан“: Брнабићева открила тајну – Орлови на ЕП отишли хрватским авионом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала