Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић у Бриселу: Курти није хтео или смео да се састане са мном, наставак дијалога у уторак, среду

© Tanjug / АП/Virginia MayoАлександар Вучић и Петар Петковић
Александар Вучић и Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је билатерални састанак са представницима ЕУ Жозепом Брељом и Мирославом Лајчаком био успешан, али да до трилатерале са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем није дошло јер он није смео или није хтео да се састане са Вучићем.
Он је новинарима након билатералних састанака рекао да верује да је добар посао одрадио у току преподнева, на састанцима са европским званичницима, а да су разговори са Борељом и Лајчаком били коректни.

„Курти није хтео или није смео али верујем да ће и Европљани то да саопште. Три пута сам се враћао па су ми показивали његове поруке. Он неће да ме види, рекао је да није спреман, рекао је наставиће главни преговарачи. Да ли није смео или хтео, не знам“, рекао је Вучић и додао да је са Борељом и раније могао да се сретне а да не прелази толики пут.

Како је рекао, о свему је разговарао са Борељом и Лајчаком, о ситуацији на КиМ.
„О спровођењу споразума свему у дијалогу, ситуацији. Наставиће главни преговарачи у уторак или среду“, рекао је Вучић и додао да се они надају да ће признати КиМ.
Додао је и да има још посла, да директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића чека тежак посао.
„Тежак је положај за нас. Наставићемо да се боримо и штитимо интересе Срба и помогнемо нашем народу“, рекао је он.
На питање новинара ко може сад да гарантује нашем народу на Косову и Метохији да поново неће бити једностраних потеза, Вучић је рекао да то нико не може да гарантује.
„Ми само можемо да се боримо, али да нико не може да гарантује да неће бити једностраних потеза. Увек их је било и они то знају, виде све и од динара и од свих прича“, рекао је Вучић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала