- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Златни брк“ за „лажну“ деветку – Србија га није срела, али ће га Европа запамтити

© AP Photo / Hans PunzДрагослав Степановић
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
Пратите нас
Аустрија је успела да надигра Холандију са 3:2 и тако се попне на врх табеле, а најзаслужнији за то је Марсел Сабицер који је постигао победоносни гол у 80. минуту. На тај начин добио је признање Златни брк у избору легендарног Драгослава Степановића Степија.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали Златни брк по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
„Награду за претходни дан заслужио је Марсел Сабицер из Аустрије који је дао 3. гол за Аустрију и тако јој омогућио да се попне на прво место“, истиче Степановић за Спутњик.
Сабицер је иначе фудбалер Борусије из Дортмунда. Носи број девет на леђима, иако није класична деветка. Али, да је оправдао број на дресу - јесте.
Србија га није упознала из прве руке на недавно одиграној припремној утакмици, Сабицер тада није био у тиму, али ће га Холанђани и фудбалска Европа добро запамтити.
Може се рећи да се ради о најталентованијем играчу у екипи Аустрије, те да се игра и тим граде око њега са компатибилним саиграчима.
Против Холандије је то дало резултат.
Александар Митровић Србија - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
ЕУРО 2024
Да ли је Србија оштећена? Немачки судија каже да је био пенал над Митром, признали и Данци /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала