- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Ђорђе из Грузије – као Саво и Христо

© AFP 2023 / INA FASSBENDERЖорж Микаутадзе
Жорж Микаутадзе - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Истина је да Португалија није морала да се труди, истина је и да се нису претерано трудили, али истина је и то да је Грузија најлепша бајка Европског првенства, а да је главни јунак те бајке Жорж Микаутадзе. Грузијски фудбалер постигао је по гол на свакој утакмици и тако ушао у високо друштво чији је члан и Саво Милошевић.
Право чудо направили су фудбалери Грузије самим доласком на Европско првенство, али још веће чудо уследило је када су победили Португалију и то резултатом 2:0 и тако се пласирали у осмину финала.
Херој је Жорж Микаутадзе, момак рођен 2000. године који блиста од почетка првенства. Најпре је дао утешни гол против Турске, затим је погодио у ремију са Чешком, а онда је затресао мрежу Португалије,а уз то је и асистирао код првог гола.
Тако је ушао у виско друштво које чине Саво Милошевић, Христо Стоичков, Гарет Бејл, Милан Барош, Мишел Платини, Виктор Понеделник, Руд ван Нистелстрој и који су постигли гол у свакој од прве три утакмице на Европском првенству.
Осим тога постао је први играч који је у прве три утакмице уписао гол или асистеницју после Бејла који је то 2016. године урадио у репрезентацији Велса.
Тренутно је Микаутадзе на шампионату једини фудбалер са три поготка што га чини најбољим стрелцем првенства.
Заитса Грузија треба да слави свог хероја и то не само због свега што приказује у Немачкој, већ и због партија које су томе претходиле. У последњих 13 утакмица које је одиграо у националном дресу Микаутадзе постигао је 13 голова.
Дакле са њим на терену Грузија је сигурна.
Кервин Аријага - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
СПОРТ
Партизан представио ново појачање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала