- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Олга не иде на Вимблдон – Миомир стао у четвртфиналу

© AP Photo / Andy WongМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Миомир Кецмановић, српски тенисер, поражен је у четвртфиналу турнира у Истборну од Макса Пурсела резултатом 6:3, 7:6. У завршном колу квалификација за Вимблдон пораз је доживела и Олга Даниловић. Српску тенисерку савладала је Мађарица Далма Галфи резултатом 6:1, 7:6.
После две велике победе Миомир Кецмановић није успео да упише и трећу иако је био фаворит против Аустралијанца Пурсела.
Српски тенисер у првом сету није имао ниједну брејк лопту, док је противник искористио своју једину и то је било довољно да се преломи сет.
У другом сету Миомир је поново био у заостатку, али је овога пута успео да узврати Аустралијанцу па је одлучио тај-брејк. У њему је поново био сигурнији Пурсел.
Имао је Кецмановић лепу шансу за полуфинале јер Пурсел није требало да представља тако велики изазов, али нема сумње да је пред Вимблдон успео да прикаже солидну форму.
До победе није успела да дође ни Олга Даниловић која је херојски изборила завршну рунду, а онда је далеко боља од ње била Галфи која јој је у првом сету допустила само један гем.
Далеко бољи отпор Олга је пружила у другом сету, чак и повела уз брејк, али Мађарица се вратила, изборила тај-брејк и потом била боља и у њему.
Хвича Кварацхелија - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
ЕУРО 2024
Остварење дечјег сна – од фотографије до историјске победе /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала