Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

МУП Србије донео наредбу — прекида се „Мирдита, добар дан“, демонстранти ипак на улици

© Tanjug / MARKO ĐOKOVIĆПротест због најављеног фестивала "Мирдита добар дан"
Протест због најављеног фестивала Мирдита добар дан - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова донело је наредбу да се прекине јавно окупљање „Мирдита, добар дан" у Београду, саопштио је потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.
Дачић је у саопштењу навео да је МУП такву наредбу донео због опасности од угрожавања безбедности људи и имовине, као и опасности од нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.
Додао је да неће бити дозвољени ни други скупови на том простору.
„Са овом наредбом су упознати организатори скупа“, навео је Дачић.
Испред Дорћол плаца, где је вечерас требало да почне фестивал и даље је, међутим, окупљена група демонстраната, а касно поподне је почела да пристиже још једна група узвикујући „Косово је Србија“.
Окупљени су наручили храну и освежавајућа пића, стигли су и трубачи, а и даље се могу видети транспаренти са верским обележјима и српске заставе, док присуство полиције није видно.
Током дана испред улаза у „Дорћол плац“ се окупило неколико десетина демонстраната који се противе одржавању фестивала, међу којима су били и припадници Омладине Нове Демократске странке Србије, који су тражили да „Мирдита“ буде забрањена из безбедносних разлога и зато што је противуставна, пренео је Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала