- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

МУП: Више од 20 интервенција због невремена у Србији, једна особа повређена

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEНевреме у Србији
Невреме у Србији - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Служба за ванредне ситуације МУП-а Србије имала више од 20 интервенција током невремена широм земље у којем је једна особа повређена, саопштено је из МУП-а.
Како се наводи, три интервенције биле су црпљење воде из сутерена локала у Панчеву и у Новом Пазару и Власотинцу, пет гашења пожара насталих услед удара грома и то на кући у Пријепољу, у кафићу у Обреновцу и у Прокупљу, у Лесковцу и Крушевцу.
Било је и седам интервенција уклањања палих стабала са коловоза у Крагујевцу, Београду и Пожаревцу и четири интервенције уклањања лимене кровне конструкције у Београду и Крагујевцу.
Једна особа је повређена у месту Међа, Лесковац када је услед пожара, јаког ветра и невремена жица пала са електричног стуба и ударила лице. Особу је преузела Хитна помоћ.
У саопштењу се наводи да су 52 ватрогасаца-спасиоца са 21 возилом и две пумпе били ангажовани на тим интервенцијама, а остале локације се обилазе у складу са најављеним падавинама.
Током дана јаче падавине погодиле су Шумадијски, Јужнобанатски, Златиборски, Рашки, Браничевски, Расински, Поморавски и Топлички управни округ и територију града Београда.
Сектор за ванредне ситуације МУП прати ситуацију на терену и спреман је за деловање и помоћ становништву Србије, наводи се у саопштењу.
Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) за сутра је издао наранџасто упозорење за Београд, Северно Бачки, Западно Бачки, Јужно Бачки, Северно Банатски, Средње Банатски, Јужно Банатски, Шумадијски, Поморавски, Подунавски, Браничевски, Борски, Зајечарски, Расински, Нишавски, Топлички, Пиротски, Јабланички и Пчињски управни округ, саопштио је МУП.
Како се наводи у саопштењу, Сектор за ванредне ситуације МУП-а је данас опет упутио упозорење преко својих организационих јединица, градским и општинским штабовима за предузимање свих превентивних и оперативних мера, а у складу са најавом РХМЗ за сутра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала