- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Небеска литија ─ авион са православним светињама облетео границе Русије и Белорусије /фото/

CC0 / Wikipedia / Икона Пресвете Богородице Велико Знаменије
Икона Пресвете Богородице Велико Знаменије - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Претходних дана извршено је облетање дуж граница Русије и Белорусије са православним светињама, уз молитвено појање. Авион са православцима летео је шест дана – од 10. до 16. јуна, преносе руски медији.
Циљ Крстног лета је био да се заштитничком молитвом освештају границе Русије, подигне дух међу војницима, измоли даровање победе и окончање крвопролића. „Крила победе“ – тако је руска војска, која ју је поздравила на земљи, назвала ову небеску литију дуж граница Русије.
У авиону су биле православне светиње: иконе Богородице Ченстоховске, Пешчанске, Державне, икона Знаменије, икона Пресвете Богородице Велико Знаменије, копија Крста Господњег из Годенова, икона Архистратига Михаила, икона Великомученика Георгија Победоносца са частицом моштију, икона Светог Јована Руса са частицом моштију, частица Покрова Пресвете Богородице из Спасо-Бородинског манастира, мироточива икона Св. цара Николаја, која је већ 1999. године облетела Русију. Током Крстне литије у авиону је била организована непрекидна молитва.
Међу учесницима литије били су јеромонах Василије из Вазнесенског метоха Тројице-Сергијеве лавре и јеромонах Макарије, који су активни учесници специјалне операције у духовном окрепљењу и подршци руским војницима.
Ваздушна литија је одржана захваљујући подршци новог министра одбране Андреја Белоусова.
У време ваздушног Крстног хода догодило се чудо: почело је мироточење иконе Велико Знаменије, коју је на овај пут благословио чувени старац Илија из Оптинске пустиње.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала