- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Топић одабран на НБА драфту – са 12. позиције иде у Оклахому

© Sputnik / Лола ЂорђевићНикола Топић
Никола Топић  - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Никола Топић, млади кошаркашки репрезентативац Србије, одабран је као 12. пик на НБА драфту и то од стране екипе Оклахоме.
Чињеница да Оклахома има велики број играча на бековским позицијама оставља простор да Топић не оде одмах у НБА већ да остане у Црвеној звезди, а с обзиром на то да се опоравља од повреде колена могућа је и опција да потпише уговор са америчком екипом и пропусти целу сезону како би се што боље припремио за напоре у физички најзахтевнијој лиги.
Као 12. пику на драфту следује му плата од 4.125.400 долара у првој сезони, уз две загарантоване године и трећу опциону.
Топић је прошлу сезону почео на позајмици из Звезде у екипи Меге, током зиме се вратио у црвено-беле, али није имао среће и доживео је две повреде колена због којих није могао да покаже свој пуни сјај из јесењег дела такмичења у АБА лиги.
Подсетимо, прошле сезоне су Василије Мицић и Алексеј Покушевски били део Оклахоме, али су је напустили због мале минутаже и чињенице да екипа није имала могућност да им пружи шансу јер је постала кандидат за титулу.
Први пик и нови саиграч Богдана Богдановића у Атланти је Француз Закари Рисашер, а у друштво Тристана Вукчевића у Вашингтону стигао је још један Француз, Алекс Сар, као други пик.
Уследио је Хјустон који је изабрао Рида Шепарда, а затим је легендарни тренер Грег Попович у свој Сан Антонио довео Стефона Касла.
У тим Детроита, најгори састав прошле сезоне НБА лиге стигао је Рон Холанд са пете позиције, а трећи Француз, Тиђан Салаун иде у Шарлот где ће му саиграчи бити репрезентативци Србије Василије Мицић и Алексеј Покушевски.
Портланд је са седме позиције одабрао Донована Клингена, са осмог места Сан Антонио је добио и другог новог играча, Роба Дилингема, али је он потом кроз трејд прослеђен у Минесоту, у замену за два пика 2030. и 2031. године.
У Мемфис је са девете позиције отишао Зек Иди, Јута је потом одабрала Кодија Вилијамса, Матас Бузелис је затим постао играч Чикага, а затим је Оклахома учинила Николу Топића 12. пиком на НБА драфту.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала