Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Патријарх Порфирије у Храму Светог Саве примио представнике Католичке цркве из целе Европе

© Sputnik / Лола ЂорђевићПатрирх српски Профирије
Патрирх српски Профирије - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Патријарх српски Порфирије примио је у Саборном храму Светог Саве на Врачару чланове Савета европских бискупских конференција, поводом обележавања 100 година постојања београдске надбискупије.
Патријарх Порфирије, у чијој је пратњи био епископ јегарски и новоизабрани британско-ирски Нектарије пожелео је добродошлицу члановима Савета чије је редовно пленарно заседње данас завршено.
„Тема због које сте дошли јесте овде јесте тема мира, а он је насушна потреба свих нас. Када смо у миру са Богом, онда можемо имати мир у себи, мир између себе, мир међу људима, а онда када немамо мир са ближњим, немамо мир ни са Богом“, истакао је патријарх Порфирије.
Он је указао да је због тога мир био добро изабрана тема одржане католичке конференције у Београду.
Председници 39 бискупских конференција у српској престоници разговарали су о питањима мира и сарадње у данашњој Европи и изазовима за Римокатоличку цркву.
Поводом обележавања 100 година постојања београдске надбискупије, од 24. јуна до данас у Београду су се састали председници свих бискупских конференција из Европе.
Београдски надбискуп Ладислав Немет захвалио је патријарху на добродошлици и поручио да је сарадња са СПЦ мотивисана жељом да на овом простору сви могу да живе заједно без тензија.
Ватикан - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
СРБИЈА
Државни секретар Ватикана долази у Београд
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала