Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ухапшен још један Србин због наводних ратних злочина на КиМ

© Sputnik / Теодор Анастасијевићкосовска полиција, илустрација
косовска полиција, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
У Лепосавићу је данас ухапшен Србин С. Л. због наводних ратних злочина против цивилног становништва у Ђаковици током сукоба на Косову и Метохији 1998. и 1999. године, саопштила је тзв. косовска полиција.
У саопштењу пише да је полиција, након вишемесечног истражног рада, 20. јуна против С. Л. поднела кривичну пријаву Специјалном тужилаштву због наводних ратних злочина против цивилног становништва у региону Ђаковице током рата на КиМ 1998. и 1999. године.
Полиција је навела и да је извршен претрес у кући осумњиченог у Лепосавићу.
С. Л. се, према саопштењу, тренутно налази на испитивању.

Канцеларија за КиМ: Наставак политике терора Приштине

Канцеларија за Косово и Метохију поручила је да је хапшење Срђана Лазовића из Лепосавића наставак политике терора Приштине, који се поново интензивира у данима након дијалога у Бриселу који је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти погазио.
„Његово привођење само дан након што је Курти одбио дијалог, а две и по деценије након сукоба јасно указује на праве и једине политичке мотиве Лазовићевог хапшења, а то је да Приштина створи нову кризу и ескалацију и да настави са протеривањем Срба са севера КиМ, јер Приштину никаква нормализација односа не занима, већ огољени терор и репресија над Србима“, истиче се у саопштењу.
Из Канцеларије указују на то да је 48-годишњи Лазовић ухапшен због наводних ратних злочина, иако је у време сукоба био тек младић.
„За ухапшеног Србина сви имају само речи хвале у Лепосавићу, где живи са својом породицом и троје деце, и никада није имао због чега да се крије“, каже се у саопштењу и додаје да је Канцеларија за КиМ ухапшеном Србину одмах обезбедила бесплатну правну помоћ и да ће се обратити свим међународним мисијама поводом његовог случаја и политички мотивисаног хапшења.
„Нека свима у међународној заједници буде јасно да је Курти тај који генерише нове кризе и тензије на простору Косова и Метохије и да је за свега неколико дана, уочи и након дијалога, повукао више потеза који директно иду у правцу додатне ескалације ситуације на терену“, поручили су из Канцеларије.
Претрес специјалаца тзв. косовске полиције у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
СРБИЈА
Косовска Митровица: Србин ухапшен „због шпијунаже“, одређено му је задржавање до 48 сати
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала