Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ухапшени чувари и докторка затвора у Падинској скели због сумње да су повезани са смрћу затвореника

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаПритворска јединица затвора у Москви
Притворска јединица затвора у Москви - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Четворица чувара и докторка у затвору у Падинској скели ухапшени су због сумње да су повезани са смрћу С. Б. (74) у том затвору 4. фебруара ове године, потврдио је за РТС главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић.
Стефановић је навео да су осумњичени ухапшени по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције ВЈТ у Београду у сарадњи са Управом за извршење кривичних санкција Министарства правде, због сумње да су извршили кривично дело несавестан рад у служби, прецизирао је Стефановић.
Додао је да је осумњиченима одређено задржавање до 48 сати у ком року ће бити саслушани пред поступајућим јавним тужиоцем.
Више јавно тужилаштво у Београду већ води истрагу против тројице осумњичених који су делили затворску ћелију са С. Б., јер су га тукли и злостављали у више наврата, па је од последица повреда преминуо.
Они се терете за тешко убиство.
Седамдесетчетворогодишњи С. Б., који је служио прекршајну казну у КПЗ "Падинска скела", преминуо је у затвору 4. фебруара, а обдукцијом је утврђено да је умро насилном смрћу.
Тројица 20-годишњака, с којима је делио ћелију, осумњичена су за тешко убиство. Сумња се да су жртву свакодневно психички, физички и сексуално злостављали, пошто више није имао новца да им купује намирнице у затворској кантини.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала