- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Руска војска у зони СВО - Sputnik Србија

УЖИВО Изнад Курске области уништена 32 украјинска дрона; „Кинџалима“ гађани аеродроми у Украјини

Пратите нас
Оборено је више украјинских дронова изнад Московске, Тверске и Белгородске области. У међувремену, експлозије су одјекнуле у Кијевској и Хмељницкој и другим областима на западу Украјине.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
22:03 27.06.2024
Руске снаге извеле су напад на део Николајевске области одакле је систем „хајмарс“ редовно ракетирао Крим, саопштио је координатор николајевског проруског илегалног покрета Сергеј Лебедев.
21:27 27.06.2024
Оружане снаге Украјине су током претходног дана дроновима напале Курску област, 32 беспилотне летелице неутралисане су средствима за радиоелектронско ратовање, саопштио је в.д. губернатора области Алексеј Смирнов.
21:22 27.06.2024
Послуга система „ураган“ групе снага „Запад“ извела је напад на колону возила Оружаних снага Украјине током ротације.
17:58 27.06.2024
Европска унија је у својим безбедносним обавезама према Украјини обећала да ће наставити да ради на коришћењу прихода од руске имовине за подршку Кијеву, наводи се у документу објављеном након потписивања у Бриселу.
Такође се прецизира да ће ЕУ наставити да ради на новим санкцијама у сарадњи са Украјином и партнерима.
Руско Министарство спољних послова назвало је замрзавање руске имовине у Европи крађом, уз напомену да ЕУ није само усмерена на средства приватних лица, већ и на државну имовину Русије. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да ће Русија одговарати у случају конфискације замрзнуте руске имовине на Западу. Према његовим речима, Русија такође има могућност да не враћа средства која су западне земље имале у Русији.
17:52 27.06.2024
На енергетском објекту у центру Кијева догодила се експлозија, која је узроковала пожар, саопштио је градоначелник Кијева Виталиј Кличко на свом Телеграму.
16:56 27.06.2024
Решавање сукоба без Русије неће постићи жељене резултате
Иницијативе за решавање украјинског сукоба које игноришу Русију неће довести до жељених резултата, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.
„Током преговора (са председником Естоније) разговарали смо о рату у Украјини. Још једном сам нагласио да подржавамо територијални интегритет и суверенитет Украјине. Само дипломатијом се може зауставити уништавање што је брже могуће и постићи праведно и коначно решење“, рекао је турски лидер на конференцији за новинаре након састанка са естонским колегом Аларом Карисом у Анкари.
Према његовим речима, Анкара наставља да ради са странама.
„Иницијативе које искључују Русију неће донети жељене резултате“, закључио је Ердоган.
16:28 27.06.2024
Руске снаге преузеле су контролу над центром и југом села Урожајно у Доњецкој Народној Републици (ДНР), украјински војници су приморани да се крију у подрумима у северном делу села, саопштио је председник комисије за суверенитет, патриотске пројекте и подршку ветерана Јавне коморе Русије Владимир Рогов.
Он је напоменуо да су у овој области Оружане снаге Украјине скоро у потпуности прешле на касетну муницију, како приликом употребе вишецевних ракетних система, тако и приликом гранатирања из артиљеријског оруђа.
16:14 27.06.2024
Руски ПВО системи оборили су у 16.15 украјински дрон изнад Белгородске области, саопштило је Министарство одбране Русије.
12:22 27.06.2024
Главно са новог брифинга руског Министарства одбране:
▪Руски ПВО системи оборили су два авиона МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства.
▪Група „Југ“ побољшала је ситуацију дуж линије фронта, Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 640 војника и 5 складишта муниције;
▪Оружане снаге Украјине изгубиле су око 345 војника у зони одговорности групе „Центар“;
▪Западна група Оружаних снага Русије заузела је повољније положаје и поразила три бригаде Оружаних снага Украјине;
▪Руски ПВО системи оборили су 62 украјинске беспилотне летелице, 4 противваздушне вођене ракете Патриот и две гранате Хајмарс;
▪Руске оружане снаге су гађале високопрецизним оружјем, укључујући „кинџале“, украјинске аеродроме који су се припремали за пријем западних авиона;
▪Оружане снаге Украјине изгубиле су око 585 војника у зони одговорности групе Запад;
▪Група Исток заузела је повољније положаје, Оружане снаге Украјине изгубиле су око 115 војника и један тенк;
▪Група Дњепар је уништила три система Хајмерс;
▪Оружане снаге Украјине изгубиле су око 190 војника и 4 оклопна возила у зони груписања трупа „Север“ у Харковској области.
▪Од почетка специјалне операције, Оружане снаге Русије су уништиле више од 23 хиљаде јединица украјинских војних возила.
11:28 27.06.2024
Руске снаге су извеле напад на складиште Оружаних снага Украјине у Дергачију, у Харковској области, рекао је за Спутњик координатор протруског покрета отпор у Николајеву Сергеј Лебедев.
Према његовим речима, у граду су се након удара чуле сирене хитне помоћи.
08:00 27.06.2024
Експлозија је одјекнула и у Одеси, јављају украјински медији.
Шта је тачно погођено, остаје неизвесно.
07:08 27.06.2024
Руски ПВО системи одбили су нападе дроновима у три руска региона, саопштило је Министарство одбране. Четири беспилотне летелице су оборене изнад Тверске области, две изнад Московске области и једна изнад Белгородске области.
Влада Тверске области известила је да су беспилотне летелице напале општински округ Конаково. Како су истакле регионалне власти, нико није повређен.
07:07 27.06.2024
У Кијеву су одјекнуле експлозије, јавили су украјински медији.
Пет пута су се чуле експлозије и у Хмељницкој области.
Украјински медији јављају да су дронови долетели и до Тернопољске и Ивано-Франковске и Черновицке области.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала