- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Западни медији: Израел преговара о испорукама система „патриот“ Кијеву

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUПВО систем "патриот"
ПВО систем патриот - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Министри и високи званичници Сједињених Америчких Држава, Израела и Украјине разматрају предавање ПВО система „патриот“ Кијеву, пише „Фајненшел тајмс“, позивајући се на изворе.
„САД, Израел и Украјина преговарају о испоруци до осам система за противваздушну одбрану ‘патриот’ Кијеву“, наводи лист.
Према писању листа, споразум би могао да обухвати системе „патриот“ који ће прво бити послати из Израела у САД, а затим предати украјинским Оружаним снагама.
„Иако се разговара о предаји свих осам система, можда неће сви бити послати у Украјину“, наводи се у чланку.
Како се тврди, Тел Авив је у априлу саопштио да жели да престане да користи осам батерија „патриот“, старих више од 30 година, и планира да их замени модернијим системима.
Лист подсећа да Украјина сада има само два система „патриот“, од којих су један послале Сједињене Америчке Државе, а други – заједно Немачка и Холандија.
Извори су истакли да су у преговорима учествовали саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан, шеф кабинета украјинског председника Андреј Јермак и украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала