- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Златни брк“ за хероја Грузије и наставак најлепше бајке на ЕП

© AP Photo / Alessandra TarantinoХвича Кварацхелија
Хвича Кварацхелија - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
Пратите нас
Дебитант на Европском првенству, репрезентација Грузије, успела је да направи истински подвиг и да настави да живи своју банку, пласирајући се у осмину финала. За то су биле потребна мајсторије њиховог најбољег фудбалера Хвиче Кварацхелије и победа над фаворизованом Португалијом резултатом 2:0.
Зато, Степијев „Златни брк“ на крају групне фазе и коначном расплету иде асу Наполија, који је с два гола трасирао Грузији пут у нокаут фазу.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали Златни брк по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
„За крај, нема(м) дилему! Кварацхелија је десетка из оног времена када сам још ја играо фудбал. Технички перфектан, физички перфектан. За мене, лично, изненађење је што је Грузија победила Португалију и то без примљеног гола. То је највеће изненађење на досадашњем турниру у Немачкој. Хвича је страшан и комплетан фудбалер, довео је Наполи до титуле у Серији А и сваку утакмицу, како у репрезентативном, тако и клупском дресу, он је највећи проблем за противника“, истакао је Драгослав Степановић Степи.
А, о Кварацхелији се мање-више све зна. „Експлодирао“ је подно Везува још 2022. године, чим је стигао из Динамо Батумија и од тада је ударна игла Наполија, с којим је 2023. године покорио Италију. Донео је титулу за ерупцију одушевљења у Напуљу, јер је то прва још од легендарног Дијега Арманда Марадоне и сезоне 1899/90.
Грузија ће у осмини финала, где се Србија, нажалост није нашла, иако су из чак четири групе прошле трећепласиране селекције, играти против Шпаније. Тај меч на програму је у недељу, 30. јуна од 21 час.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
ЕУРО 2024
Пикси по повратку у Београд: „Разумем фрустрацију – не живим од овог посла“
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2024
ЕУРО 2024
Перина рабона: Драгане, да се не љубимо...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала