Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Београд: Скандалозна пресуда Приштине против Срба на Видовдан

© Sputnik / Теодор АнастасијевићКосовска Митровица
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
Данашња скандалозна пресуда на Видовдан против четворо Срба, које Куртијево правосуђе на све могуће начине покушава да доведе у везу са убиством Оливера Ивановића, политички је мотивисана и инструисана како би се додатно криминализовао српски народ на Косову и Метохији, саопштила је Канцеларија за КиМ.
То је учињено све са циљем да Приштина сакрије праву позадину и извршиоце овог мучког убиства, истиче се у саопштењу.
Пресуда је донета без конкретних доказа, под снажним политичким и медијским притиском из Приштине, Србима је пресуђено и пре самог суђења, а оптужница је током самог прицеса три пута мењана, указују из Канцеларије.
„Због чега је изрицање пресуде темпирано баш на Видовдан, за највећи празник за српски народ на Косову и Метохији, ако не да би Приштина створила нову представу за јавност и поново се обрушила на Србе?“, констатује се у саопштењу.
Канцеларија за КиМ је навела да је одавно познато да за Србе на Косову и Метохији нема ни права ни правде и да важи да их кадија и тужи и суди, што и данашња пресуда показује.
„Упркос свему, наставићемо да се боримо да се открије права истина о убиству Оливера Ивановића, а монтиране Куртијеве процесе, политичке пресуде и криминализацију Срба никада нећемо прихватити“, поручено је из Канцеларије за КиМ.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала