- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Дачић: Драстично смањен број кривичних дела у Србији

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да је, према статистичким подацима, број кривичних дела у Србији смањен за 40 одсто у односу на прошлу годину.

„И не само у односу на прошлу годину, већ и у односу на период од 2000. до 2012. То је за нас од великог значаја зато што је сврха постојања полиције да грађани буду безбедни. У том погледу, ми желимо да обезбедимо стабилност и јавни ред и мир, и да се спречи нарушавање безбедности земље и територијалног интегритета и суверенитета“, рекао је Дачић након обиласка Полицијске управе Крушевац.

Он је истакао да, с друге стране, грађани морају да имају однос поштовања према полицији, као што и полиција треба да се односи према грађанима с поштовањем.
„Ми смо задовољни резултатима који постоје, не само у Крушевцу, него у целој Србији, али задатак нам је да у следећем периоду модернизујемо и унапређујемо рад полиције. С друге стране, циљ нам је да имамо значајне резултате и у борби против организованог криминала, безбедности на путу, против илегалних миграција“, рекао је Дачић.
Нагласио је да су у данашње време посебно битне ванредне ситуације, пошто, како је рекао, никада не знате када ће бити потребна нека интервенција.
„Улагање у полицију, јесте улагање у безбедно друштво“, поручио је министар полиције, преноси Танјуг.
На питање да ли ће бити ригорознијих контрола саобраћајне полиције у наредном периоду, Дачић је одговорио да је полицији у интересу да има ригорозну контролу и оштре казне.
„Мањи је број погинулих у току ове године, него претходне, али то не значи да не треба да радимо и даље. Нама је циљ да сведемо на нулу број страдале деце у саобраћању, а наравно, да и што мање одраслих страда. Спроводимо превентивне акције и спроводе се оштре контроле зато што има повећан број оних који возе под утицајем наркотика и зато контроле морају да буду ригорозне“, закључио је Дачић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала